KAOS U ZRAČNOM PROMETU / Gust snijeg prizemljio avione

Image

Zbog snijega koji je cijelu noć padao, zračna luka u Frankfurtu je otkazala više od 118 letova.

25.1.2010.
13:02
VOYO logo

FRANKFURT - Zračna luka u Frankfurtu otkazala je u ponedjeljak više od 118 letova zbog obilnih snježnih padalina.

"Gust snijeg padao je cijelu noć", izjavio je glasnogovornik zračne luke u Frankfurtu Gunnar Scheunemann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polijetanje je kasnilo sat vremena u odnosu na redovan red letenja, a slijetanje dva sata. Snijeg sada pada znatno manjim intenzitetom, ali se kašnjenja očekuju cijeli dan.

Frankfurtski aerodrom drugi je najprometniji u Europi, nakon pariškog Charlesa de Gaullea.

Hladnoća ubila 40 ljudi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 40 ljudi umrlo je od hladnoće koja je zahvatila Rumunjsku, Bugarsku, Tursku i Poljsku, uz temperature do minus 34 Celzijeva stupnja. 

Polarna hladnoća poremetila je i željeznički i cestovni promet, a u Bugarskoj je u ponedjeljak bila zatvorena većina škola. U Rumunjskoj su pale velike količine snijega. Temperatura se spustila na 22 ispod ništice, a u središtu zemlje na čak minus 34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina umrlih su starije osobe i beskućnici. Vlasti su zadnjih dana organizirale brojne akcije kako bi se beskućnici pronašli i prebacili u prihvatilišta ili bolnice. Po podacima socijalnih služba u Rumunjskoj živi oko 15.000 beskućnika, od kojih pet tisuća u glavnom gradu.

U tri zadnja dana u Turskoj je umrlo pet uglavnom starijih osoba. U Istanbulu, koji ima 14 milijuna stanovnika, jake snježne oborine su prekinule opskrbu strujom, vodom i plinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bugarskoj je u valu hladnoće od petka umrlo najmanje troje ljudi, a temperature su pale na minus 29. Područje Varne je od petka odsječeno od svijeta. Po meteorološkim službama ovaj ponedjeljak bi trebao biti najhladniji dan u Bugarskoj, a val hladnoće će trajati do kraja tjedna.

U Poljskoj je u nedjelju hladnoća (minus 35) usmrtila 11 ljudi, među kojima i 13-godišnjeg dječaka, koji se smrznuo kilometar od svoje kuće u Glowienki. Okolnosti njegove smrti nisu razjašnjene, ali se zna da je u subotu navečer pio sa svojim bratom (15) i bratićem (16) koji su se vratili doma. U Poljskoj je od početka zime umrlo 202 ljudi .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najsmrtonosnija zima zadnjih godina bila je 2005./2006. kad je od hladnoće umrlo 233 ljudi.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo