Milošević o monetizaciji / 'Vlada od Hrvatske radi cirkus, najradije bih iskočio iz kože'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Odluku o odustajanju od monetizacije HDZ pozdravlja, no ujedno traži gospodarsku i političku odgovornost i premijera i resornog ministra jer je, tvrdi Domagoj Ivan Milošević, nanesena ozbiljna šteta ionako poljuljanom hrvatskom ugledu u međunarodnoj zajednici

14.3.2015.
13:32
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević komentirao je u subotu najave o odustajanju od monetizacije autocesta i od uvođenja poreza na nekretnine, rekavši kako je ono što aktualna vlada radi od Hrvatske "cirkus".

"Primjer monetizacije najbolje ocrtava kako aktualna vlada upravlja Hrvatskom proteklih nekoliko godina, kako nema plan, jasne ideje, hrabrosti ni znanja, osim puno računa za savjetničke usluge", poručio je Milošević sa HDZ-ove konferencije za novinare posvećene "svim SDP-ovim promjenama mišljenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku o odustajanju od monetizacije HDZ pozdravlja, no ujedno traži gospodarsku i političku odgovornost i premijera i resornog ministra jer je, tvrdi, nanesena ozbiljna šteta ionako poljuljanom hrvatskom ugledu u međunarodnoj zajednici.

"Studija iz koje je bilo teško nešto čuti i nije odgovorila na postavljena pitanja, koštala je 60-tak milijuna kuna", upozorio je Milošević. Šteta HAC-u je neizmjerna, tvrtka je dovedena u vrlo loš položaj i, na kraju, nema odgovora koji je jasan plan nakon nekoliko godina maltretiranja tvrtke, kazao je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada od Hrvatske radi cirkus i zbog toga bi, rekao je, najradije "iskočio iz kože".

"Također nitko ne priča iz vlade gdje su završili novci od 40 lipa po litri koji su trebali biti investirani HŽ-u, a evdentno je da HŽ ne investira, pa na nekom, tko zna kojem računu, sjedi taj novac", upozorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinjavajuće je, rekao je, to što u Europi ne postoji zemlja koja je doživjela takvu eksploziju javnog duga kakvu smo mi doživjeli proteklih godina, a da je i dalje u recesiji.

Ponovio je i kako je HDZ protiv privatizacije državnih monopola i ključne infrastrukture, ali jest za to da se koristi novac mirovinskih fondova i hrvatskih građana za nove projekte, bilo da se radi o novoj infrastrukturi ili pak novim energetskim projektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-ovog odbora za financije Tomislav Ćorić rekao je kako potezi aktualne vlade pokazuju potpunu nekonzistentnost. "Govorilo se o vrlo snažnim reformskim potezima do kojih je trebalo doći, područje zdravstva, outsourcing, spin-off, in house, masterplan, uvođenje pa odustanje od poreza na imovinu, u području prometa odustanak od odustanka od Pelješkog mosta, monetizacija, oprost duga koji nije u potpunosti definiran i ne prolazi kako bi trebao, sve to pokazuje potpunu nekonzistentnost u svim mogućim smjerovima" , rekao je Ćorić.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo