branitelj anđelko burilo za rtl / 'Naš prosvjedni marš je odgovor Milanoviću koji 146 dana izbjegava dijalog'

O prosvjednom maršu razgovarali smo s jednim od predstavnika branitelja, Anđelkom Burilom, koji je pozvao premijera Milanovića da s njima sjedne za stol i nađe rješenje za hrvatske branitelje

14.3.2015.
18:54
VOYO logo

Dva prosvjedna marša prodefilirala su u subotu središtem Zagreba. Prvi je organizirao pokret Occupy Croatia pod nazivom “Stop teroru šatoraša”, na kojem se okupilo oko 50 ljudi. Drugi skup organizirali su branitelji iz Savske koji su se uputili i do stana premijera Zorana Milanovića kako bi mu ponovili svoje zahtjeve.

A o današnjem prosvjednom maršu branitelja  RTL-ov reporter Ivan Vrdoljak razgovarao je s Anđelkom Burilom, koji je jedan od predstavnika branitelja.

Je li ova prosvjedna šetnja do premijerovog stana bila odgovor na antiprosvjed ili je to nešto što ste svejedno planirali?

Nismo planirali, ali to je odgovor premijeru Milanoviću jer smatramo da je on jedini odgovoran za ovo ovdje danas. Znači, on je organizator antiprosvjeda protiv hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji su ovdje 146 dana bez ijednog, jedinog izgreda, dostojanstveno. On sa svojim plaćenicima šalje ljude da prosvjeduju, to nema ni u jednoj državi, da netko prosvjeduje protiv ratnih veterana.

Gospodin Klemm je danas rekao da pozivate premijera na dijalog. Znači li to da ste spremni možda na neke kompromise kada je riječ o zahtjevima o smjeni i Ustavnom zakonu u pravima branitelja?

Mi pozivamo premijera Milanovića 146 dana na dijalog, a on ne daje naznake da uopće želi dijalog. Leko nam malo otvori vrata pa nam zatvori vrata. I ovim putem pozivamo premijera Zorana Milanovića da sjednemo za stol, da nađemo rješenje za hrvatske branitelje.

Za travanj su najavljeni neki masovniji prosvjedi. Što nam možete o tome reći?

Ti prosvjedi će biti zapravo prosvjedi zajedništva, gdje će se okupiti na svim trgovima u gradu Zagrebu svi obeštećeni i nadamo se da će biti preko 100.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo