nesreća u brazilu / Autobus sletio u ponor dubok 400 metara, 54 osobe poginule

Vatrogasci su morali izvlačiti trupla žrtava, među kojima i vozača, prikliještena u skršenoj olupini vozila koje je završilo u gustišu uz vijugavu cestu, 171 km od Florianopolisa,

16.3.2015.
7:12
VOYO logo

Pedeset četiri osobe poginule su u subotu kada je autobus sletio u ponor u državi Santa Catarini, na jugu Brazila, priopćila je brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

Vatrogasci su morali izvlačiti trupla žrtava, među kojima i vozača, prikliještena u skršenoj olupini vozila koje je završilo u gustišu uz vijugavu cestu, 171 km od Florianopolisa, prijestolnice te države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S tugom sam primila vijest o pogibiji 54 osobe u nesreći autobusa u Sierra Dona Francisci u Santa Catarini", rekla je predsjednica u priopćenju, uputivši izraze "sućuti obitelji i prijateljima" žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U autobusu, vlasništvu turističke tvrtke, koji je iz Uniao de Vitorije išao u Guaratubu, tristotinjak kilometara dalje, u susjednoj državi Parani, na atlantskoj obali, bilo je 59 ljudi koji su išli na vjersku svečanost.

Nema informacija o stranim državljanima među putnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pisanju tiska, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom u zavoju na nizbrdici na toj cesti poznatoj kao opasnoj. Autobus je sletio s ceste i pao u ponor dubok 400 m.

Nesreće su česte na toj cesti na kojoj je u zadnjih pet godina poginulo 66 ljudi, piše dnevni list O Estado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo