visoka kvaliteta / Lakši put do Europe: domaća jaja nosit će oznaku s hrvatskih farmi

Preko 70 posto domaćih jaja sada će nositi oznaku s nazivom jaja hrvatskih farmi. U ministarstvu poljoprivrede kažu da će s oznakom izvornosti lakše pronaći put i do europskog tržišta. Naš Goran Latković posjetio je jednu od najvećih hrvatskih farmi gdje se proizvode jaja visoke kvalitete

18.3.2015.
18:54
VOYO logo

Koke na bjelovarskoj farmi na godinu snesu oko 50 milijuna jaja. A sva nova imat će oznaku izvornosti - kao jaja s hrvatskih farmi.

"U svakom slučaju, pozdravljamo taj marketinški posao hrvatske poljoprivredne agencije i minstarstva. Pristaše smo visokih standarada u proizvodnji, imamo ISO sustav, IEFE standard pa i HALAL certifikat smo riješili i držimo se standarda od polja do stola", kazao je vlasnik farme Jakov Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju od gnijezda do stola.

Uz Jakova, još je šest proizvođača jaja dobilo oznaku ministarstva poljoprivrede kojom se jamče kvaliteta i podrijetlo.

"Možemo biti sigurni da zapravo imamo vrhunski proizvod koji je sad zaštićen posebnom oznakom i sad apeliramo na hrvatske kupce kad se zateknu u prodavaonicama da im je sad izbor puno olakšan i da na taj način daju dodatnu podršku hrvatskoj proizvodnji", rekao je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakog dana s ove farme izađe oko 150 tisuća komada jaja koja onda pronalaze put do kupaca. A što se kvalitete tiče poneki traže dlaku u jajetu.

Bilo ono domaće ili iz uzgoja, s oznakom izvornosti svako će jaje lakše naći put do tave ili kolača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo