sud odbio žalbe / Sada je službeno: Bandić ostaje u Remetincu i bez 15 milijuna kuna

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Milan Bandić ostaje u istražnom zatvoru najkraće do 10. travnja. Osim toga, ostao je i bez jamčevine od 15 milijuna kuna

19.3.2015.
10:49
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Milan Bandić ostaje u istražnom pritvoru u Remetincu idućih mjesec dana. Naime, izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je žalbe njegove obrane na određivanje istražnog zatvora i oduzimanje 15 milijuna kuna ranije uplaćene jamčevine.

"Odbijene su dvije žalbe Bandićevih odvjetnika. Bandić ostaje u jednomjesečnom istražnom zatvoru, a taj rok teče od 10. ožujka. Ostaje i bez 15 milijuna kuna koje idu u državni proračun. Otpali su argumenti obrane da je povrijeđeno pravo na pravično suđenje, da nije donesena odluka na drugu žalbu, onu o proširenju ili otvaranju istrage, kao i da obrana nije mogla postavljati pitanja svjedokinji Vidi Demarin", objasnio je odluku izvanraspravnog vijeća glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Jedino što preostaje Bandiću i njegovim odvjetnicima jest ustavna tužba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, RTL je jučer ekskluzivno saznao da zagrebački gradonačelnik MilanBandić ostaje u pritvoru, odnosno - da mu je žalba odbijena. 

Zagrebački Županijski sud je do kraja tjedna trebao objaviti hoće li gradonačelnik Milan Bandić, nakon što se njegova obrana žalila na određivanje istražnogzatvora, ostati u Remetincu ili će mu ponovno omogućiti obranu sa slobode. Dvije žalbe koje su potpisali Bandićevi odvjetnici Krešimir Krsnik i Marijan Hanžeković u utorak su poslane izvanraspravnom vijeću Županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Milana Bandića je vratio 'iza rešetaka' 10. ožujka prihvativši tvrdnje USKOK-a da je na slobodi 'postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo'.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Bandića se u aferi Agram sumnjiči da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji za izbore 2010. zakinuo i Državni proračun. Ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Bandića je sredinom veljače podignuta i prva optužnica kojom ga Uskok tereti da je s dvoje suoptuženika pogodovao udruzi U ime obitelji kojoj je prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma Birajmo zastupnike imenom i prezimenom navodno priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Iz zatvora u Remetincu Bandić je izašao 19. studenoga nakon što je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna i pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost tijekom istrage u aferi Agram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo