SANKCIJE OSTAJU NA SNAZI / 'Pogrešno je ublažiti pritisak na Moskvu prije vremena'

Image
Foto: AP

Članice EU-a podijeljene su oko sankcija protiv Rusije. I dok neke vlade žele poslati oštriji signal Moskvi i to tako da već sada obnove sankcije koje istječu u srpnju, druge kažu da primirju treba pružiti priliku da profunkcionira i žele čekati do lipnja da donesu odluku

19.3.2015.
14:42
AP
VOYO logo

Čelnici Europske unije vjerojatno će ostaviti na snazi gospodarske sankcije protiv Rusije dok sporazum o primirju u Ukrajini ne bude u potpunosti proveden i to nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila u četvrtak da bi bilo pogrešno ublažiti pritisak na Moskvu prije vremena.

Vlade EU-a dosad su bile podijeljene oko toga treba li sada djelovati kako bi se obnovile sankcije koje istječu u srpnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kancelarkina izjava upućuje na to da će Njemačka snažno ohrabriti čelnike EU-a na summitu u Bruxellesu koji počinje kasnije u četvrtak, da zadrže sankcije dok Rusija ne ispuni uvjete sporazuma postignutog prošlog mjeseca s Kijevom.

"Ne možemo i nećemo ukinuti sankcije koje istječu u srpnju ili rujnu sve dok se ne ispune uvjeti sporazuma iz Minska. To bi bilo pogrešno", rekla je Merkel u četvrtak donjem domu njemačkog parlamenta Bundestagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum iz Minska, koji predviđa niz koraka za smirivanje ukrajinske krize, uključujući prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja, ponovno je bio u središtu prijepora u srijedu kada su se Ukrajina i Rusija javno sukobile oko sljedećih koraka i novih žrtava ukrajinske vojske u napadima pobunjenika.

Članice EU-a podijeljene su oko sankcija protiv Rusije. I dok neke vlade žele poslati oštriji signal Moskvi i to tako da već sada obnove sankcije koje istječu u srpnju, druge kažu da primirju treba pružiti priliku da profunkcionira i žele čekati do lipnja da donesu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Europskog vijeća DonaldTusk pozvao je čelnike EU-a u četvrtak da nastave vršiti pritisak na Rusiju sve dok sporazum iz Minska ne bude u potpunosti proveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo