slavlje u stožeru / Vlahušić ostaje na čelu Dubrovnika: pobijedio Frankovića za manje od 500 glasova

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković priznao je izborni poraz te istaknuo kako je novi dubrovački gradonačelnik njegov protukandidat HNS-ov Andro Vlahušić

22.3.2015.
20:40
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je nakon večerašnje objave izbornih rezultata rekao kako je u dva tjedna dvaput pobijedio te da tolika količina pozitivne energije nije davno viđena.

"Večeras ćemo slaviti, a već sutra nastavljamo raditi kako bi i dalje bili prvi u svemu", rekao je Vlahušić nakon osvajanja novog mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Znali smo da će biti teško, kazao je i zahvalio stožeru, zamjenicima, koalicijskim partnerima i građanima.

Zahvalio je i protukandidatu Mati Frankoviću na ''korektnoj kampanji''. Dodao je ipak, kako se ''nikom drugom više nema za zahvaliti''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dubrovnik nikad nije slavio tuđe poraze, treba biti velik u pobjedi. Proveselit ćemo se večeras, a onda sutra nastavljamo raditi'', istaknuo je Vlahušić te zaključio kako je njihov posao da budu prvi u svemu.

Njegov zamjenik Željko Raguž rekao je kako je na izborima pobijedio Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dokazali smo da se Dubrovnik ne može voditi ni iz Metkovića, ni Križevaca ni Zagreba, ali ni iz Bruxellesa. Pobijedio je Dubrovnik'', rekao je Raguž.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Vlahušić je osvojio 50,1 posto potpore građana, dok je njegov protukandidat HDZ-ov Mato Franković osvojio 47,49 posto potpore građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku moramo priznati da je novi gradonačelnik grada Dubrovnika gospodin Andro Vlahušić i mi mu na tome čestitamo. Prema podacima koje imamo, razlika između njega i mene je 462 glasa. Ovo je bio Festival demokracije, a odlučili su građani grada Dubrovnika, pa i oni koji nisu glasovali. Mislim da sam ostvario dobar i kvalitetan rezultat. Dio je birača izašao na izbore, ali nije glasovao ni za mene ni za Vlahušića, što je također jedna poruka. Nikad nisam bio na ovakvim izborima koji se imali tako nisku razinu udaraca na dnevnoj razini, pa i protiv mene i moje obitelji. Ono što nas doista veseli jest da je HDZ Dubrovnik odradio poštenu kampanju. No, krenimo dalje za dobrobit ovoga grada a o tome hoću li se kandidirati za dvije godine- odlučit će HDZ. Do tada ćemo, sigurno, biti znatno spremniji i jači nego što smo sada. Moram reći da ćemo biti korektiv u budućem Gradskom vijeću ali je vrlo teško reći kako će se složiti koalicije u tom Vijeću. Mi nećemo koalirati s Vlahušićem i njegovom koalicijom ,a većinu su osvojila ljudi koji nisu podržali Vlahušića i znam da mu neće biti lako u predstojećem periodu", kazao je Franković nakon što su objavljeni neslužbeni rezultati, a prenosi Dubrovački vjesnik. 

Ukupno je glasovanju pristupilo 18.081 birača, odnosno 47 posto od 38. 468 registriranih birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlahušića je podržalo 9.059 Dubrovčana, a Frankoviću je dalo glas njih 8.587.

Iako je pravomoćno osuđen zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti, Vlahušić će biti gradonačelnik i upravljat će s gotovo pola milijardi kuna proračuna Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo