proračun kao bankomat / Pusić smjenjuje ministricu kulture Zlatar Violić?

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Vesna Pusić najvjerojatnije će smijeniti idućih dana ministricu kulture Andreu Zlatar Violić koja je neovlašteno koristila novac svog resora

22.3.2015.
21:06
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić bit će deveta ministrica koja će napustiti Vladu. Naime, nakon afere koju je otkrila Državna revizija, izvor iz HNS-a je za 24sata kazao kako je pitanje dana kada će Vesna Pusić smijeniti Zlatar Violić.

Državna revizija je bez navođenja imena utvrdila trostruko kršenje propisa. Tijekom dvije godine novac sa službenih kreditnih kartica je podizan u gotovini. Tek naknadno je vraćan na račun Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjeno je na takav način koristiti službenu karticu jer ona samo služi za pokrivanje troškova, a ne da osigurava beskamatne pozajmice ministrima. Revizija kaže da je novac koji je tako posuđen 2013. godine, vraćen tak lani u lipnju, kada je revizija ušla u Ministarstvo.

Drugi grijeh je uzimanje predujmova za putne naloge. Uzeli bi novac za putovanja, ali kako su stvarni troškovi bili manji, nisu ga vraćali u Ministarstvo u propisanim rokovima. Na kraju 2013. godine, kaže revizija, zaposlenici su dugovali 152.000 kuna. Potvrđeno nam je neslužbeno da je jedan od njih bila i ministrica Zlatar Violić. Treći grijeh je trošenje novca na reprezentaciju iako nije napisano koga je to ministrica častila i s kojim razlogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo