obitelj neutješna / Potresena kći odvjetnika: 'Dajte mi da zovem hitnu, puca mi u tatu!'

Nakon ubojstva odvjetnika najpotresenija je bila Vidakovićeva kćer koja je bila u uredu za vrijeme pucnjave, ali srećom, na vrijeme je pobjegla iz zgrade

23.3.2015.
14:23
VOYO logo

Uoči ubojstva u uredu s ubijenim Vidakovićem bio je i njegov poslovni partner PeroJurić koji se s ubojicom Viktorom Toljom prepirao jer je on od Vidakovića tražio novac. 

Neslužbeno se doznaje da je ubojica u odvjetnika ispalio tri hica od kojih jedan u glavu. Metkom u glavu potom je ubio sebe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojica se na mjesto zločina dovezao rent a carom zagrebačkih registarskih oznaka. Parkirao ga je dvadesetak metara od ureda, u Školskoj ulici, inače vrlo frekventnom području u blizini osnovne škole i najveće gradske tržnice. 

Nakon ubojstva odvjetnika najpotresenija je bila Vidakovićeva kćer koja je bila u uredu za vrijeme pucnjave, ali srećom, na vrijeme je pobjegla iz zgrade. Na poprište događaja stigla je cijela Vidakovićeva obitelj - supruga, kćer, sin i njegov otac...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu", tresla se djevojka koja je oko 8.30 sati uletjela u optičarsku radnju. Bila je to kći odvjetnika Vidakovića.

Nazvala je policiju koja je postavljala potpitanja, a ona je sva izvan sebe samo rekla: "Pobjegla sam, dolazite!", ispričale su djelatnice optike Visus koje samo zid dijeli od odvjetničkog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su tri izletjele van, djelatnice su zaključale radnju u strahu da naoružana osoba ne bi krenula i za njima.

Rezultati očevida upućuju na ubojstvo i samoubojstvo

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati očevida pucnjave u kojoj je u ponedjeljak ujutro u svom uredu ubijen osječki odvjetnik Vlatko Vidaković, upućuju da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Neslužbeno se doznaje da je počinitelj poduzetnik VitoTolj, kojega je Vidaković prije nekoliko godina zastupao u slučaju otmice sina osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik osječkog Županijskog državnog odvjetnika Miroslav Kraljević izjavio je novinarima na mjestu događaja da su u uredu pronađena mrtva tijela 57-godišnjaka i 61-godišnjaka, da sve upućuje na nasilnu smrt iz vatrenog oružja, odnosno ubojstvo i samoubojstvo počinitelja, ali da se to još ne može potvrditi dok se ne obavi obdukcija i ostale radnje koje su u tijeku.

Dodao je kako je u vrijeme pucnjave u odvjetničkom uredu bilo još osoba, koje međutim nisu uključene u to što se dogodilo, te da je još rano govoriti o motivu tragičnog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je drugi slučaj ubojstva odvjetnika u Osijeku, nakon siječnja 2013. godine, kada je odvjetnika Luju Medvidovića, u njegovom osječkom uredu, nožem usmrtio klijent Robert Rubić, koji je zbog toga osuđen na 40 godina zatvora.

U povodu ubojstva odvjetnika Vlatka Vidakovića Hrvatskaodvjetničkakomora (HOK) izrazila je "potresenost, ogorčenje i zgražanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju službu" te upozorila da bi zbog kvalitetnije zaštite odvjetnika napadi na njih trebali biti kvalificirani kao posebno kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo