'nema tih novaca' / Odgođena deložacija obitelji Cvjetković: policija odbila izvršiti zadatak

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, potvrdio je RTL-u kako policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću

24.3.2015.
7:26
VOYO logo

Aktivisti Živog zida od ranog jutra čekaju policiju koja bi danas trebala izvršiti deložaciju obitelji Cvjetković iz njihovog doma na zagrebačkom Bukovcu.

Međutim, čini se da od deložacije neće biti ništa. Predsjednik Hrvatskog helsinčkog odbora Ivan Zvonimir Čičak, koji je također došao ispred obiteljske kuće Cvjetković, kazao je kako se čuo s visokim izvorom iz policije koji mu je rekao da je zagrebačka policija odbila izvršiti zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata,koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, potvrdio je RTL-u kako policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću.

Također se doznaje kako je bagerist koji je trebao ujutro očistiti improviziranu blokadu na Bukovcu je odustao. Navodno je rekao da 'nema tih para da uzme taj posao'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo iz visokog policijskog izvora da je Općinski građanski sud u Zagrebu odlučio kako danas ipak neće deložirati obitelj Cvjetković jer za to nisu postojali adekvatni uvjeti. Čeka se priopćenje suda. 

Osim toga, neslužbeno doznajemo kako policajci nisu mogli odbiti izvršiti svoje dužnosti jer bi bili sankcionirani ili čak otpušteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronologija današnjih događaja

Pripreme za deložaciju trajale su od ranih jutarnjih sati.

"Kada krene deložacija himna će početi svirati. To je želja gospodina Cvjetkovića. Na njihov dom krenula je ukupno 21 marica! Gdje je sada predsjednica Kolinda", upitali su na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi zid je također objavio fotografije aktivista i prijatelja obitelji Cvjetković kako kampiraju ispred kuće, gdje su stvorili improviziranu barikadu od drveća, cigli i šute. Kako se budio dan, tako u dvorište kuće pristiže sve više ljudi.

No, policija nije došla, nego je javljeno kako su odustali od današnje deložacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje smo u jednakome postavu od zadnje deložacije i ostat ćemo do daljnjega. Imamo raspored, izmjenjujemo se, a u slučaju dolaska policije spremni smo dovesti i veći broj ljudi. Ovo je na neki način presedan, na ovakvoj razini ovakvog slučaja još nije bilo, prilagođavamo se. Mislim da danas više neće biti pokušaja deložacije", kazao je Sinčić.

Podsjetimo, ovo će biti pokušaj deložacije ove deveteročlane obitelji. Njihova kuća na zagrebačkom Bukovcu je ovršena, iako oni tvrde da su žrtve pravnog nasilja jer im zbog nepostojećeg duga prijeti deložacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo