dvije strane medalje / 'Ne vjerujem da će se deložacija ikada provesti! Tužit ću Republiku Hrvatsku'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, rekao je za RTL kako ne vjeruje da će deložacija ikada biti provedena i zato će tužiti Republiku Hrvatsku

24.3.2015.
11:31
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što deložacija nije uspjela ni iz petog pokušaja, Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, kazao je za RTL kako je za njega to zaključen slučaj.

"Slučaj obitelji Cvjetković za mene je zaključen. Ne mislim da će se deložacija ikad provest, a isključivo zbog nesposobnosti policije, ali i suda da provede svoje odluke. Zbog toga moji napori će biti usmjereni na tužbu protiv Republike Hrvatske zbog nepravilnog rada suca i to, kako zbog imovinske, tako i neimovinske štete, u vidu povrede prava osobnosti koje podrazumijeva pravo na dostojanstvo. Što se imovinske štete tiče – bit će utvrđena prema tržišnoj vrijednosti nekretnine i troškovima koje je moj klijent imao dosad zbog neprovedene deložacije", pojasnio je odvjetnik Ivan Kobaš za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podnijet ćemo disciplinsku prijavu protiv načelnika policijske postaje, ali i protiv uređujuće sutkinje Općinskog suda – državnom sudbenom Vijeću jer je kao razlog neprovođenja deložacije navela razlog koji Ovršni zakon ne poznaje, a taj je da je u javnost procurila informacija o tajnoj deložaciji. Protiv načelnika policije razmatramo i mogućnost kaznene prijave za zloupotrebu položaja i ovlasti s obzirom da ozbiljno sumnjamo da se ne radi o nesposobnosti, nego o namjernom opstruiranju odluka suda - jer teško je povjerovati da itko može biti toliko nesposoban", zaključio je.

'Tragedija u Osijeku mora biti upozorenje'

S druge strane, odvjetnik obitelji Cvjetković Vladimir Gredelj danas je ponovno apelirao na Općinski građanski sud u Zagrebu da zastane s postupkom deložacije kako bi se izbjegla moguća šteta, ali i spriječili incidenti među građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno naglašavamo kako bi jučerašnja tragedija u Osijeku svakako trebala biti ozbiljno upozorenje svim akterima ovog postupka koji pokušavaju na nasilan način provesti postupak deložacije", naglasio je Gredelj.

"Također, ističemo kako već punih tjedan dana, svaku noć, nekoliko desetaka ljudi dežura ispred kuće obitelji Cvjetković te najmanja iskra može dovesti do kobnih posljedica, a o čemu bi nadležne institucije svakako trebale voditi računa", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud odlučio da se odustane od deložacije?

Podsjetimo, danas u rano jutro pojavila se informacija kako je policija poslala 21 maricu da deložira deveteročlanu obitelj na zagrebačkom Bukovcu. Aktivisti Živog zida, ali i brojni drugi građani, pristigli su ispred obiteljske kuće obitelji Cvjetković kako bi spriječili deložaciju. Štoviše, napravili su pravu barikadu od drveća, kamenja i šute.

Međutim, deložacija je odgođena. Neslužbeno doznajemo iz visokog policijskog izvora da je Općinski građanski sud u Zagrebu odlučio kako danas ipak neće deložirati obitelj Cvjetković jer za to nisu postojali adekvatni uvjeti. Čeka se priopćenje suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, neslužbeno doznajemo kako policajci nisu mogli odbiti izvršiti svoje dužnosti jer bi bili sankcionirani ili čak otpušteni kako je tvrdio predsjednik Hrvatskog helsinčkog odbora Ivan Zvonimir Čičak.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike