ČUDNE OKOLNOSTI PADA / Stručnjaci složni: postoji mogućnost da se radi o terorističkom napadu

Kakvu priču skrivaju krhotine? Pitanje je to na koje će odgovore morati dati istražitelji jer pad Airbusa 320 dogodio se u čudnim okolnostima

24.3.2015.
19:07
VOYO logo

>>> Cijeli tijek tragedije koja je potresla Europu možete pogledati OVDJE.

Nakon što je dostigao visinu od 11 i pol tisuća metara avion je počeo je naglo ponirati. Na dvije tisuće metara zadnji je put viđen na radaru dok su ostaci pronađeni na planini na nešto nižoj visini. Stručnjak za zrakoplovne nesreće DinkoVodanović kaže da takvo naglo poniranje mogu izazvati dekompresija te kvar motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je puklo neko staklo, došlo do eksplozije stakla, onda se mora radi putnika spustiti na sigurnu visinu. A sigurna visina nije visina iznad Alpa. A ako je došlo do otkaza motora, u tom slučaju nema logike jer svaki je zrakoplov napravljen da bez motora s te visine ima svoju finesu, to znači za promjenu visine od jednog kilometara može prevaliti udaljenost od recimo 20 kilometara i više", rekao je.

Zbog toga Vodanović ne isključuje i mogućnost terorističkog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li je netko upao u kabinu, što se dogodilo - to je vrlo teško reći. Ali nema logike da s toliko metara ide na dva kilometra", dodao je.

S njim se slaže i umirovljeni general JosipŠtimac, nekadašnji zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebala bi se isključiti mogućnost otkaza motora ili nešto slično. Indikativno je da nije poslan poziv za pomoć što bi moglo uputiti na teroristički napad s eksplozivnom napravom. Ili je možda došlo do hipoksije, što je daleko manja mogućnost jer bi to upućivalo na tehničku neispravnost. Ne može se isključiti ni ta opcija, tako da bi trebalo pričekati nalaze komisije koja će pregledati crne kutije", rekao je Štimac. 

Dodao je kako podatak da je došlo do tako naglog poniranja aviona s 11 kilometara na ispod dva kilometra znači da je autopilot bio isključen. 

"On je praktički letio slobodnim padom prema zemlji i vrlo brzo se spuštao dolje. Moglo je doći do nekakve eksplozivne naprave u avionu koja je mogla oštetiti ili krila ili repne površine aviona. Eventualno je možda došlo do eksplozije aviona već na 11.000 metara tako da nije bilo vremena za javljanje za pomoć. Međutim to je teško tvrditi. Dok se ne vidi nalaz, teško je nagađati o čemu se tu radi", rekao je Štimac. 

Airbus A320 je jedan od najprodavanijih i najsigurnijih aviona. Proizvedeno ih je 6331. U 60 nesreća tog tipa aviona stradalo je 789 ljudi, a 22 su se srušila. Airbus koji je pao od 1991. je letio u sklopu Lufthanse, a od 2004. godine bio je dio Germanwingsa. Starost mu je bila 24 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Avion su u ponedjeljak provjerili tehničari Lufthanse u Düsseldorfu, a posljednji remont imao je u ljeto 2013. godine", rekao je izvršni direktor Germanwingsa ThomasWinkelmann.

Potvrđeno je i da je kontrola leta bila ta koja je objavila da je avion u opasnosti jer nije bilo nikakvog kontakta s posadom. Glavni pilot za Lufthansu je radio više od 10 godina i s Airbusom je imao preko 6000 sati leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski pilot koji je upravljao 320-icom kaže kako se radi o sigurnom avionu bez obzira na starost.

"To je zadnja generacija tehnologije. Sam avion spada među suvremene avione sa svom mogućom opremom, automatikom i svime što ide uz to", rekao je umirovljeni pilot IvanGašljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je najveća nesreća na francuskom tlu nakon pada Concorda 2000. kada je poginulo 113 ljudi. Dva Airbusa A320 nalaze se i u floti Croatie Arlinesa, a prije dvije godine jednom se nisu izvukla zakrilca pred slijetanje na frankfurstki aerodrom. Srećom pilot je reagirao na vrijeme.

Iz Croatie Airlinesa poručuju da su 320-ice sigurne i redovno servisirane. Što je pak izazvalo nesreću Germanwingovog leta otkrit će crne kutije. Jedna je već pronađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo