ŠIPUŠ PREUZIMA RESOR / Deveta smjena u Milanovićevoj Vladi: Zlatar Violić podnijela ostavku!

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić službeno je podnijela ostavku na mjesto ministrice kulture

25.3.2015.
11:21
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović zaprimio je pismenu ostavku Andre Zlatar Violić na funkciju ministrice kulture. Zlatar Violić službeno će biti razriješena dužnosti danas poslijepodne na užem kabinetu Vlade. Doznajemo i kako će v.d. ministar kulture postati Berislav Šipuš.

Tko će biti njen nasljednik ili nasljednica, još uvijek nije poznato. Kako se neslužbeno doznaje, ta odluka bit će donesena na Predsjedništvu HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodili razgovori i pregovori

Kako smo već ranije pisali, šefica HNS-a i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić navodno je nasamo razgovarala s Andreom Zlatar i zatražila od nje da sama podnese ostavku. Jučer su se sastali Pusić i premijer Zoran Milanović o sudbini ministrice kulture. Predsjednik Vlade navodno je zatražio da se odluka donese do četvrtka.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je u utorak da Zlatar Violić odlazi iz Vlade i da HNS za nju ima spremnu zamjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara odlazi li Zlatar Violić iz Vlade i ima li HNS spremnu zamjenu, Vrdoljak je odgovorio: "Točno, tu ćete informaciju vrlo skoro doznati, ali ne od mene".

Na upit hoće li o tome razgovarati i odlučivati Predsjedništvo HNS-a, Vrdoljak je samo odvratio da se Predsjedništvo HNS-a sastaje krajem tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se jučer kao nasljednik na funkciji ministrice kulture spominjao njezin zamjenik Berislav Šipuš, danas su se pojavile glasine kako bi to mogla biti i ministričina pomoćnica, Tamara Perišić.

Proračun kao bankomat

Državna revizija je bez navođenja imena utvrdila trostruko kršenje propisa u Ministarstvu kulture. Tijekom dvije godine novac sa službenih kreditnih kartica je podizan u gotovini. Tek naknadno je vraćan na račun Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjeno je na takav način koristiti službenu karticu jer ona samo služi za pokrivanje troškova, a ne da osigurava beskamatne pozajmice ministrima. Revizija kaže da je novac koji je tako posuđen 2013. godine, vraćen tak lani u lipnju, kada je revizija ušla u Ministarstvo.

Drugi grijeh je uzimanje predujmova za putne naloge. Uzeli bi novac za putovanja, ali kako su stvarni troškovi bili manji, nisu ga vraćali u Ministarstvo u propisanim rokovima. Na kraju 2013. godine, kaže revizija, zaposlenici su dugovali 152.000 kuna. Potvrđeno nam je neslužbeno da je jedan od njih bila i ministrica Zlatar Violić. Treći grijeh je trošenje novca na reprezentaciju iako nije napisano koga je to ministrica častila i iz kojeg razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo