još nema raspleta / Kusin bez komentara o punomoći: 'Nemojmo se baviti špekulacijama'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin, za koju mediji nagađaju da će dobiti punomoć za upravljanje gradom od gradonačelnika Milana Bandića u srijedu je novinarima izjavila kako ne bi o tome špekulirala jer nitko ne zna što će se dogoditi

25.3.2015.
20:21
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin, za koju mediji nagađaju da će dobiti punomoć za upravljanje gradom od gradonačelnika Milana Bandića koji bi tu punomoć onda oduzeo njezinoj kolegici Sandri Švaljek, u srijedu je novinarima izjavila kako ne bi o tome špekulirala jer nitko ne zna što će se dogoditi.

"I to je jedna od špekulacija da će gospođi Sandri Švaljek biti oduzeta punomoć i dana meni. Nama nitko službeno nije nikada ništa o tome izjavio. Osim toga, može se desiti da za koji dan gospodin gradonačelnik iziđe iz pritvora, da se ovdje vrati, preuzme svoju dužnost jer je oslobođen tog tereta da više ne može obnašati svoju dužnost i da mi svi zajedno nastavimo dalje raditi. Dakle, nemojmo se baviti špekulacijama", poručila je Kusin na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, na temu "Akti gradonačelnika" u povodu sjednice Gradske skupštine 26. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek objasnila je da se izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba neće naći na sjednici Gradske skupštine: Naime, pojasnila je, ideja o ciljanoj izmjeni GUP-a nije naišla na odobravanje struke, iako i dalje smatra da je ta ideja osiguravala donošenje GUP-a u jednom dijelu koji je za građane izuzetno interesantan i tiče se legalizacije.

Švaljek je rekla kako je postojala odluka o izradi GUP-a donesena krajem 2013. te su u skladu s tom odlukom trebali dovršiti s izmjenama GUP-a do kraja 2014. "S obzirom da je nažalost taj rok propušten, razmatrali smo koje su mogućnosti da svejedno GUP bude donešen u najskorijem mogućem roku. Kao jedno od rješenja nam se nametnulo donošenje odluke o ciljanim izmjenama GUP-a, kojom smo željeli iz postojeće odluke izdvojiti one elemente GUP-a koji bi se mogli dovršiti što ranije, odnosno već polovicom ove godine i koje bi onda mogle biti i usvojene na sjednici Gradske skupštine u srpnju 2015.", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, radna skupina za područje GUP-a iznijela je stajalište da takva ideja nije najbolja, pa je niti nadležni skupštinski odbori nisu mogli podržati. "S obzirom na takav slijed događanja, zaključili smo da je bolje povući odluke s dnevnog reda sjednice Skupštine i pokušati temeljem postojeće odluke o izmjenama GUP-a u što kraćem mogućem roku doći do tih toliko željenih izmjena GUP-a i osigurati ono što i građani i poslovni subjekti žele i očekuju", rekla je Švaljek.

Na prozivke predsjednika zagrebačkog SDP-a i potpredsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića kako je neuvrštavanje izmjena GUP-a na sjednicu Skupštine ocijenio dokazom da u gradu vlada upravljački kaos, Švaljek je rekla kako je neprimjereno samo na temelju jedne činjenici izvlačiti takav stav. "Ovdje se doista radi o tome da Gradska uprava jedan dio svog posla koji si je sama zadala nije izvršila u željenom roku, no na temelju toga mislim da svakako ne možemo zaključivati da grad ne funkcionira, dapače", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prijedlog Kluba zastupnika HSLS-a i HSS-a o izdvajanju Ureda za kulturu iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Švaljek je rekla kako ne postoji urgentna potreba za tim izdvajanjem, jer se nikakvom mehaničkom podjelom neće postići nikakav učinak. Kusin je upozorila da će kultura, ako se ta odluka prihvati, imati još manje sredstva i još manjih mogućnosti, jer novaca nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo