postupak može početi / Sud odbio Bandićeve žalbe, nakon svega mu preostaje ustavna tužba

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'USKOK sada može krenuti s dokaznim postupkom u ovom predmetu - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu', izjavio je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda

26.3.2015.
11:09
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odbio je u četvrtak žalbe Bandićevih odvjetnika u odnosu na USKOK-ovo rješenje o provođenju istrage, Bandićevog utjecaja na svjedokinju te ometanje istrage. Sada je rješenje postalo pravomoćno.

"USKOK sada može krenuti s dokaznim postupkom u ovom predmetu - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu", izjavio je KrešimirDevčić, glasnogovornik Županijskog suda.

Obrana se žalila na procesne razloge te tvrdila da nema temelja za kazneno djelo, da svjedokonja nije okrivljena za davanje lažnog iskaza pa da nema ni osnova da se počinitelj tereti za poticanje. Žalili su se i kako su mu narušena ustavna i konvencijska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandiću preostaje nakon svega ustavna tužba.

Bandića se u aferi Agram sumnjiči da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji za izbore 2010. zakinuo i Državni proračun. Ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Bandića je sredinom veljače podignuta i prva optužnica kojom ga Uskok tereti da je s dvoje suoptuženika pogodovao udruzi 'U ime obitelji' kojoj je prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' navodno priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Iz zatvora u Remetincu Bandić je izašao 19. studenoga nakon što je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna i pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost tijekom istrage u aferi Agram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Milana Bandića je vratio 'iza rešetaka' 10. ožujka prihvativši tvrdnje USKOK-a da je na slobodi 'postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo