papa franjo skrbi o siromašnima / Sikstinska kapela se otvara za beskućnike i zatvara za turiste

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Beskućnici će tijekom obilaska kapele također prošetati vatikanskim vrtovima i posjetiti muzeje malene države u organizaciji poljskog prelata, papina djelitelja milostinje mons. Konrada Krajewskog

26.3.2015.
12:37
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Sikstinska kapela se u četvrtak poslije podne iznimno otvara za oko sto pedeset beskućnika i zatvara za turiste nešto ranije nego inače, priopćila je u četvrtak Sveta Stolica, u novoj konkretnoj inicijativi koja svjedoči o skrbi papeFranje za siromašne.

Beskućnici će tijekom obilaska kapele također prošetati vatikanskim vrtovima i posjetiti muzeje malene države u organizaciji poljskog prelata, papina djelitelja milostinje mons. KonradaKrajewskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi neočekivani posjetitelji, podijeljeni u tri skupine, dodaje dnevnik L'Osservatore Romano, imat će vodiča koji će ih provesti ispred Doma svete Marte gdje boravi Papa rodom iz Argentine, a zatim će prošetati dijelom veličanstvenih vrtova.

Nakon toga će proći kroz Vatikanske muzeje i na koncu doći u Sikstinsku kapelu koju će moći u miru razgledati. Toga dana će se glasovita kapela koju je oslikao Michelangelo zatvoriti u 16.00 sati po srednjoeuropskome vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod znamenitim freskama koje prikazuju stvaranje svijeta i posljednji sud predviđena je zajednička molitva. Nakon toga će u kafeteriji muzeja biti upriličen zajednički objed.

Papa Franjo potiče karitativne inicijative svoga djelitelja milostinje koji je osobno podijelio ulaznice beskućnicima koji u velikom broju spavaju oko Trga svetog Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa i mons. Krajewski su u prigodi nedjeljnog angelusa zaposlili beskućnike da prisutnim vjernicima podijele džepno izdanje Evanđelja.

Usto, najmanje 80 ljudi dolazi svaki dan na besplatno tuširanje unutar vatikanskih zidina, doznaje agencija za praćenje Vatikana I.MEDIA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo