NAMJERNO SRUŠIO AVION / Tko je Andreas Lubitz, čovjek koji je ubio 150 osoba?

Image
Foto: Twitter

Istražitelji su zaključili da je kopilot očito namjerno srušio letjelicu. Robin je rekao da ne postoje naznake da je bio terorist, ali njegovi motivi zasad nisu poznati

26.3.2015.
14:07
Twitter
VOYO logo

Kopilot Andreas Günter Lubitz (28) dolazi iz Montabaura, gradića nedaleko Frankfurta. Odmah nakon završene škole letenja, u rujnu 2013. godine, zaposlen je u Germanwingsu, a iza sebe je imao 630 sati leta.

Po dosadašnjim podacima iz istrage najlogičniji je zaključak da je kopilot namjerno odbio otvoriti vrata kokpita kapetanu zrakoplova koji je očajnički pokušavao ući u kabinu, rekao je francuski državni tužitelj BriceRobin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je ostao sam Lubitz je pokrenuo proces poniranja zrakoplova. "Takav potez na takvoj visini može samo biti namjeran", dodao je Robin. 

Istražitelji su stoga zaključili da je kopilot očito namjerno srušio letjelicu. Robin je rekao da ne postoje naznake da je kopilot bio terorist, ali njegovi motivi zasad nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit smatra li to samoubojstvom, Robin je odgovorio: "Ljudi koji žele počiniti suicid to obično naprave sami.. Ne bih to nazvao samoubojstvom".

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Lubitz je bio pri svijesti prije udara u tlo. "Disanje mu je bilo normalno. Nije rekao ni riječ", rekao je Robin. Dodao je da putnici vjerojatno nisu bili svjesni što će se dogoditi do samog pada. "Čuli bismo plač i zapomaganje. Toga nije bilo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi prijatelji i kolege rekli su da Lubitz nikad nije bio depresivan, a poslom u Germanwingsu je bio jako zadovoljan.

"Bio je ponekad tih i samozatajan, ali prijateljski raspložen", rekao je njegov kolega PeterRücker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni letački klub LSC Westerwald, čiji je član Lubitz bio, objavio je na svojoj stranici obavijest o njegovoj smrti.

"Andreas je još kao mladić postao član našeg kluba kako bi ispunio svoj san o letenju. Počeo je u školi jedriličarstva, da bi došao do upravljanja Airbusom 320", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužni smo zbog njegove smrti i smrti svih 149 žrtava ove tragedije. Njihovim obiteljima šaljemo najiskrenije suosjećanje", dodali su.

Lubitzova obitelj došla je u Francusku zajedno s drugim obiteljima žrtava, no u međuvremenu su napustili grad. Nakon što je otkriven njegov identitet, policija je poslana da čuva njegovu obiteljsku kuću u Montabaueru, u kojoj je živio s roditeljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nesreći zrakoplova koji je letio na relaciji Barcelona-Duesseldorf poginulo je svih 150 putnika i članova posade.

Policija ušla u Lubitzovu kuću

Njemački ministar unutarnjih poslova ThomasdeMaiziere novinarima je rekao kako Andreas Lubitz nije bio poznat policiji ni sigurnosnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak poslijepodne policija je osigurala njegovu kuću u gradu Montabauru, 60 kilometara udaljenom od Frankfurta, a BBC javlja kako su policajci ušli u Lubitzovu kuću oko 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svađa pilota

Uprava Germanwingsa, Lufthansine filijale, najavila je tiskovnu konferenciju u 14.30 sati u zračnoj luci Koeln/Bonn usred medijskih izvještaja da je došlo do sukoba među pilotima u trenutku kad je zrakoplov počeo ponirati.

Šef uprave Germanwingsa ThomasWinklemann izjavio je ranije da je kapetan zrakoplova zaposlen u kompaniji 10 godina i imao je 6000 sati leta Airbusom. Kopilot je za Germanwings radio od 2013. i imao je 630 sati leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uobičajenog početka leta, jedan od dva pilota Airbusa A320, koji se srušio u utorak sa 150 osoba, napustio je pilotsku kabinu i nije mogao natrag, objavio je rano u četvrtak izvor blizak istrazi koji ima saznanja o snimci iz crne kutije. Snimka ukazuje na to da se pilot očajnički pokušavao vratiti.

"Na početku leta čuje se kako posada normalno govori, potom se čuje buka jednog od sjedala koji se povlači, vrata koja se otvaraju i zatvaraju, zvuk koji ukazuje na kucanje na vrata. Prvo je kucao lagano, nije bilo odgovora, zatim jače, i dalje nije bilo odgovora", izjavio je izvor blizak istrazi, potvrđujući informaciju The New York Timesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica pilota razgovarala su na njemačkom. Na kraju leta, čuje se alarm koji upozorava na blizinu tla, objavio je taj isti izvor koji u tom trenutku nije bio u stanju reći je li iz pilotske kabine izašao pilot ili kopilot.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo