PRONAŠAO KRIVCE / Putin uvjeren u urotu: 'Zapadni špijuni pokušavaju destabilizirati Rusiju'

Image
Foto: AP

Na sastanku Savezne sigurnosne službe (FSB), nasljednika bivšeg KGB-a, Putin se obrušio na nevladine udruge koje primaju donacije iz inozemstva, rekavši da Moskva neće popustiti nadzor nad njima

26.3.2015.
16:50
AP
VOYO logo

MOSKVA - Ruski predsjednik VladimirPutin optužio je u četvrtak zapadne špijune da pokušavaju uzdrmati njegovu vladavinu i "destabilizirati" Rusiju prije izbora koristeći za svoje ciljeve ruske nevladine organizacije.

Na sastanku Savezne sigurnosne službe (FSB), nasljednika bivšeg KGB-a, Putin se obrušio na nevladine udruge koje primaju donacije iz inozemstva, rekavši da Moskva neće popustiti nadzor nad njima.

"Pokušaji zapadnih obavještajnih službi da za svoje ciljeve koriste javne, nevladine organizacije, uglavnom kako bi diskreditirale vlast i destabilizirale situaciju u Rusiji, nisu prestali", rekao je Putin, prenosi agencija Interfax.

"Akcije su planirane za vrijeme prije izbornih kampanja 2016. i 2018.", dodao je Putin, bivši agent KGB-a, misleći na parlamentarne izbore iduće godine i kasnije predsjedničke izbore.

Nakon masovnih prosvjeda protiv njega 2012., Putin je potpisao zakon koji nevladine organizacije što se bave "političkom aktivnošću" obvezuje da se u ministarstvu pravosuđa registriraju kao "strani agenti" i svaka četiri mejseca podnose izvješće.

Oporba optužuje Putina da tako pokušava ušutkati udruge koje kritiziraju kršenja ljudskih prava i koje su 2011. i 2012. organizirale najveće prosvjede protiv ruskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo