ODRŽAT ĆE GOVOR U KONGRESU / Prvi posjet SAD-u: papa Franjo dogovorio susret s Barackom Obamom

Image
Foto: AP Images

Taj će susret u američkoj saveznoj prijestolnici omogućiti nastavak dijaloga početog u Vatikanu u vezi s brojnim "zajedničkim vrijednostima", istaknula je Bijela kuća

26.3.2015.
17:10
AP Images
VOYO logo

WASHINGTON - Papa Franjo će posjetiti američkog predsjednika BarackaObamu u Bijeloj kući 23. rujna, rekla je u četvrtak Bijela kuća u priopćenju o susretu koji je predviđen kao dio Papina prvoga posjeta Sjedinjenim Američkim Državama.

Taj će susret u američkoj saveznoj prijestolnici omogućiti nastavak dijaloga početog u Vatikanu u vezi s brojnim "zajedničkim vrijednostima", istaknula je Bijela kuća.

Među temama koje će se naći na dnevnom redu, američka administracija navodi "skrb o siromašnima i o odbačenima", okoliš, zaštitu vjerskih manjina i integraciju useljenika i izbjeglica u društvo.

Američki predsjednik koji je često znao reći da je oduševljen Papom, osobno je zahvalio potonjem na njegovu posredovanju u približavanju Sjedinjenih Država i Kube.

"Želim zahvaliti njegovoj Svetosti, papi Franji, čiji moralni primjer nam pokazuje kako je važno tragati za svijetom kakav bi trebao biti a ne zadovoljiti se svijetom kakav jest", kazao je.

Dan nakon posjeta Bijeloj kući Papa rodom iz Argentine održat će govor u Kongresu, što će biti presedan u američkoj povijesti.

Tijekom svog pohoda SAD-u od 22. do 27. rujna, Papa će sudjelovati na svjetskom susretu obitelji u Philadelphiji i posjetit će Ujedinjene narode u New Yorku.

Po anketi instituta Pew objavljenoj početkom ožujka, papa Franjo je sve popularniji u SAD-u.

Potporu mu pruža 90 posto američkih katolika i 70 posto Amerikanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo