SMJENA U GLAVNOM GRADU / Nova šefica Zagreba otkrila: 'Prvo želim razgovarati sa Švaljek'

Zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin i Sandra Švaljek potvrdile su u četvrtak novinarima da su od gradonačelnika Milana Bandića dobile dokument kojim je za vrijeme "privremene odsutnosti" Vesnu Kusin ovlastio za poslove vođenja Grada

26.3.2015.
19:11
VOYO logo

ZAGREB - Zamjenice zagrebačkog gradonačelnika VesnaKusin i SandraŠvaljek potvrdile su u četvrtak novinarima da su od gradonačelnika MilanaBandića dobile dokument kojim je za vrijeme "privremene odsutnosti" Vesnu Kusin ovlastio za poslove vođenja Grada. Kusin je rekla kako će joj prvi potez biti razgovor sa Švaljek, koja je obraćanje javnosti najavila za sutra.

"Prvi potez je da sjednem sa Švaljek i da nas dvije razgovaramo", rekla je Kusin novinarima, upitana što će joj biti prvi potez nakon što je Bandić punomoć za obnašanje gradonačelničke dužnosti oduzeo Sandri Švaljek i dao je njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije željela odgovoriti hoće li njezini potezi više odgovarati Bandiću, rekavši tek da to ne zna te da će se to vidjeti u budućnosti.

Kusin nije htjela odgovoriti ni na pitanje hoće li ići na konzultacije u Remetinec, odnosno tamošnji istražni zatvor gdje je pritvoren Bandić zbog sumnje u financijske malverzacije na štetu grada. "Pustite me da sagledam situaciju u kojoj se nalazimo i onda odlučim o svojim potezima", poručila je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i hoće li, ako Švaljek ostvari svoje najave i podnese ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika te se vrati u zastupničke klupe u Gradskoj skupštini, moći samostalno upravljati Gradom Zagrebom bez pomoći druge zamjenice. Kusin je odgovorila da će, ako se to dogodi, "pokušati to napraviti".

Sandra Švaljek nije htjela odgovarati na novinarska pitanja, rekavši kako u ovom trenutku nema komentara na to što joj je oduzeta punomoć, te najavivši da će sutra u 10 sati novinari na tiskovnoj konferenciji dobiti njezinu konačnu izjavu o tome. Na njihov upit koji će joj biti prvi potez, kratko je odgovorila: "Prvi potez... dajem izjavu za novinare s obzirom da postoji veliki interes medija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana znači li to da joj Bandić više ne vjeruje, Švaljek je ponovila kako u ovom trenutku nema komentara. "Sutra ću vam se obratiti u 10 sati na konferenciji za novinare", kazala je. Bez njezina odgovora ostalo je i pitanje namjerava li ostvariti najavu i podnijeti ostavku na dužnost zamjenice gradonačelnika.

Bernardić: Zagreb nije privremeni grad da ima privremenu upravu

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je, komentirajući odluku gradonačelnika Milana Bandića, istaknuo kako očekuje da se ova zagrebačka kriza što prije raspetlja, kako bi se Zagreb okrenuo budućnosti.

Bernardić je novinarima, u stanci zasjedanja Gradske skupštine, izjavio kako Zagreb nije privremeni grad da ima privremenu upravu. "Zagreb se treba okrenuti budućnosti i stvarati perspektivu za sve građane koji u njemu žive i ne baviti se ovakvim vatrogasnim mjerama, a Zagrepčani ne smiju biti taoci ove zagrebačke krize i zato očekujem da se to što prije raspetlja", iporučio je.

Bernardić je istaknuo da su ključevi raspetljavanja ove zagrebačke krize u rukama gradonačelnika Bandića, koji se zbog sumnji u financijske malverzacije na štetu grada nalazi u remetinečkom istražnom zatvoru.

"Mi ćemo se nastaviti boriti u interesu građana grada Zagreba za sve dobre odluke, za pošteno, transparentno upravljanje, da se svaka kuna troši na pošten i transparentan način i da, što je najvažnije, Zagreb bude grad koji stvara priliku ljudima koji ovdje žive", naglasio je Bernardić.

Izrazio je zadovoljstvo što je na Skupštini prihvaćen SDP-ov da se stipendije, koje se dodjeljuju učenicima i studentima s invaliditetom, po iznosu izjednače sa stipendijama koje se dodjeljuju učenicima i studentima. "To je po meni glavna vijest", poručio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo