OČEKIVANI RASPLET / Kosor nije iznenađen: 'Znali smo da će Bandić opunomoćiti Kusin'

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

'Ne znam zašto se svi čude, pa to već mjesec dana svi znamo, samo je bilo pitanje dana', istaknuo je Kosor

27.3.2015.
7:27
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine DarinkoKosor (HSLS) za Hinu je izjavio kako je "očekivani rasplet" što je u četvrtak zagrebački gradonačelnik MilanBandić za vrijeme privremene odsutnosti za poslove vođenja grada ovlastio zamjenicu gradonačelnika Vesnu Kusin, a te ovlasti oduzeo zamjenici SandriŠvaljek.

"Pa svi smo znali već zadnjih mjesec dana da će u nekom trenutku, kada to procijeni, gradonačelnik povući punomoć Sandri Švaljek i opunomoćiti Vesnu Kusin. Ne znam zašto se svi čude, pa to već mjesec dana svi znamo, samo je bilo pitanje dana", istaknuo je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je gradonačelnik Bandić izabrao četvrtak, očito s namjerom kada se održava sjednica Gradske skupštine. "I to je to, ali ništa čudno i ništa ne očekivano", kaže Kosor.

Upitan kako će se situacija u gradu dalje razvijati, Kosor je rekao da, koliko vidi, "niti jedan klub gradskih zastupnika nema namjeru ići s ostavkama i izazivati izbore za Gradsku skupštinu. Svi klubovi i većine i oporbe, ako ta većina uopće više postoji, to je sada nekakva fluktuirajuća većina od točke do točke, kao što se vidjelo na sjednici u četvrtak, nemaju namjeru ići s ostavkama. Znači, svi gradski zastupnici očito ne žele davati ostavke i očito će Gradska skupština preživjeti", istaknuo je Kosor. Dodao je da, što se tiče izbora za zagrebačkog gradonačelnika, opet je isto kao i prije, o tome isključivo odlučuje gradonačelnik Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor pretpostavlja da će nakon lipnja biti izbori za gradonačelnika Zagreba i kaže da se za to treba pripremati.

Upitan znači li to da očekuje da će gradonačelnik Bandić dati ostavku, Kosor je odgovorio "apsolutno, pa nema on namjeru prepustiti nikome da vodi grad". "On vjeruje vjerojatno u sebe i misli da čak i iz pritvora može pobijediti na izborima", ocijenio je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo