LIJEČNIKU OPTUŽNI prijedlog / Epilog smrti šestogodišnjaka: ne zna se je li pogrešno liječen

Image

Maloljetni R. B. preminuo je 16. veljače od posljedica streptokokne sepse u zadarskoj Općoj bolnici, nekoliko sati nakon što je primljen na Odjel pedijatrije

27.3.2015.
13:09
VOYO logo

Povjerenstvo Ministarstva zdravlja nije moglo zaključiti je li liječenje pokojnog maloljetnog R. B. provedeno po pravilima struke ili je počinjena pogreška, a protiv liječnika će biti podignut optužni prijedlog jer nije vodio medicinsku dokumentaciju, izvijestilo je u petak Ministarstvo zdravlja.

Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja, imenovano zbog zdravstveno-inspekcijskog nadzora nad tijekom liječenja nedavno preminulog maloljetnog R. B. iz Sv. Filipa i Jakova kraj Zadra, donijelo je mišljenje na temelju uvida u izjave zdravstvenih radnika koji su zbrinjavali pacijenta i medicinsku dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom na nepostojanje nalaza s detaljima vitalnih znakova i kliničkog pregleda koji je u nedjelju, 15. veljače, obavio dežurni pedijatar u ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije, Povjerenstvo ne može zaključiti je li liječenje pokojnog maloljetnog R. B. provedeno po pravilima struke i je li načinjena eventualna pogreška.

S obzirom na nepostojanje pisanog nalaza pregleda od 15. veljače, protiv liječnika će biti podignut optužni prijedlog zbog nevođenja medicinske dokumentacije, a Državnom odvjetništvu dostavit će se cjeloviti predmet radi eventualnog postupanja iz djelokruga njihovog rada, navodi Povjerenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maloljetni R. B. preminuo je 16. veljače od posljedica streptokokne sepse u zadarskoj Općoj bolnici, nekoliko sati nakon što je primljen na Odjel pedijatrije. No, obitelj ga je prije toga u više navrata, nekoliko dana, dovodila liječnicima.

Zamjenik sanacijske ravnateljice Opće bolnice Zadar RobertKarlo istaknuo je da nalaz još službeno nije stigao, ali kako je neslužbeno riječ o pregledu od nedjelje kada je upućen na kućnu njegu, i tu se treba ispitati odgovornost pedijatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je pedijatar sa 40 godina iskustva, imamo puno povjerenje u njega i smatramo da je obavio pregled po pravilima struke. Izdao je nalaz kojeg je dao obitelji, ali je nalaz izdan u sklopu ambulante Doma zdravlja i mi ga jednostavno nemamo", rekao je Karlo.

Bolnica je dostavila svu dokumentaciju i surađuje s Povjerenstvom koje treba odrediti je li bilo pogrešaka u liječenju, ali ne samo tu nedjelju već i ostale dane, odnosno pet dana prije dolaska u bolnicu, kazao je Karlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo