štrajk se nastavlja / Radnicima TIBO-a isplaćena jedna plaća: 'Ovo je kratkoročno rješenje!'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Po riječima povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Željka Bilića, danas im je isplaćena plaća za prosinac, a za 1. travnja Uprava je najavila isplatu još jedne plaće, one za siječanj, pa je sindikat odustao od prosvjeda na ulicama i trgovima

27.3.2015.
17:14
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Radnici matuljske Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) "3. maj" primili su u petak prvu od dviju obećanih plaća, no štrajk, koji su počeli prošlog tjedna zbog neisplaćenih plaća i neizvjesne budućnosti tvrtke, nastavljaju dok ne dobiju još jednu plaću.

Po riječima povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Željka Bilića, danas im je isplaćena plaća za prosinac, a za 1. travnja Uprava je najavila isplatu još jedne plaće, one za siječanj, pa je sindikat odustao od prosvjeda na ulicama i trgovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je istaknuo kako to samo kratkoročno rješava probleme 85 radnika TIBO-a, koji, kako je rekao, ima ugovorenih, ali i odrađenih a nenaplaćenih poslova.

Dio radnika TIBO-a ipak će, iako štrajk traje, odraditi hitan posao i isporučiti naručene dijelove opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici matuljskoga TIBO-a od polovice prošlog tjedna štrajkom traže isplatu plaća od prosinca prošle godine i informacije o privatizaciji i sudbini te državne tvrtke.

TIBO "3. maj" i Tvornica motora i dizalica (MiD) "3. maj" izdvojene su iz Brodograđevne industrije "3. maj" u postupku privatizacije te je upravljanje nad njima preuzela država, a Brodogradilište "3. maj" postalo je dio Uljanik grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo