NEMA VALJANIH DOKAZA / Amanda Knox oslobođena za ubojstvo Britanke Meredith Kercher

Image
Foto: AP

Nakon sudskog postupka koji se otegnuo osam godina, Amanda Knox je izjavila da je "presretna" zbog takve presude i da joj je snagu davalo to što je "znala da je nedužna"

28.3.2015.
7:50
AP
VOYO logo

RIM - Amerikanku AmanduKnox i njezina bivšeg dečka, Talijana RaffaeleaSollecita, talijanski vrhovni sud je oslobodio za ubojstvo britanske studentice MeredithKercher 2007., priopćili su suci u petak navečer.

Nakon sudskog postupka koji se otegnuo osam godina, Amanda Knox je izjavila da je "presretna" zbog takve presude i da joj je snagu davalo to što je "znala da je nedužna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretna sam zbog odluke talijanskog vrhovnog suda", poručila je u priopćenju.

"To što sam znala da sam nedužna, davalo mi je snage u najcrnjim časovima ove kušnje", dodala je, zahvalivši svojoj obitelji, prijateljima i nepoznatim osobama koji su joj pružili "neprocjenjivu pomoć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I obitelj 27-godišnje Knox izrazila je "iskrenu zahvalnost svima koji su podupirali Amandu i našu obitelj", dodajući da je "ushićena i zahvalna" na odluci suda.

"Mnogi ljudi, od priznatih stručnjaka za DNK analizu do bivših agenata FBI-ja (američka savezna policija), preko običnih građana kojima je stalo do pravde, smatrali su da je nedužna", dodaje se u tom odvojenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski suci su ocijenili da dvoje bivših ljubavnika nisu počinili taj zločin za koji ih je žalbeni sud osudio na teške zatvorske kazne u siječnju 2014.

Oslobađajuća presuda je donesena nakon prvostupanjskog postupka, dvaju žalbenih postupaka i prve odluke vrhovnoga suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći na 2. studenoga 2007. Meredith Kercher, 21-godišnja britanska studentica pronađena je mrtva u stanu koji je dijelila s Amandom Knox u Perugiji.

Obdukcijom je utvrđeno da je bila silovana i ubijena sa 47 uboda nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sudjelovanje u ubojstvu na 16 godina zatvora je osuđen RudyGuede iz Obale Bjelokosti čiji je DNK pronađen na tijelu žrtve, ali je sud ocijenio da nije djelovao sam.

Knox i Sollecito su pušteni nakon žalbe 2011. a prije toga su četiri godine proveli u talijanskom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo