KOALICIJA NE DOLAZI U OBZIR / Bandićeva stranka ide samostalno na parlamentarne izbore

Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica novoosnovane stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, novinarima je nakon Osnivačke skupštine rekla kako se u stranci pripremaju za parlamentarne izbore na koje izlaze samostalno

28.3.2015.
15:10
VOYO logo

ZAGREB - JelenaPavičićVukičević, potpredsjednica novoosnovane stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, novinarima je nakon Osnivačke skupštine rekla kako se u stranci pripremaju za parlamentarne izbore na koje izlaze samostalno.

"U ovom trenutku pripremamo se za parlamentarne izbore koji su najavljeni vjerojatno u listopadu ove godine", istaknula je Pavičić Vukičević, a upitana znači li osnivanje stranke da će gradonačelnik MilanBandić dati ostavku, čime bi došlo do prijevremnih izbora u Zagrebu, odgovorila je kako to nije tema. "Ne znam kako ste to povezali, moram reći da ne pratim ovaj slijed misli, žao mi je", poručila je novinarima.

Rekla im je i kako stranka zasad ne misli koalirati s HDZ-om u Gradskoj skupštini. "Ne mogu uopće o tome govoriti, nema za to niti neke velike potrebe. Naime, u Gradskoj skupštini djeluje 51 gradski zastupnik. Svi oni prijedlozi Gradske uprave koji su kvalitetni dobit će podršku, vjerujem ne samo nas, nego i ostalih klubova i nema nikakve potrebe za nekim novim koalicijskim sporazumima", kazala je Pavičić Vukičević.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Milan Bandić



To što na Osnivačkoj skupštini nije bila i VesnaKusin, kojoj je Bandić dao ovlasti za obnašanje gradonačelničke dužnosti, obrazlaže da je Kusin na svojim novim radnim zadacima. "Mi joj izražavamo veliku podršku, veliko povjerenje i bit ćemo joj doista na dispoziciji kao stranka, kao ljudi, kao kolege da joj pomognemo da svoj posao radi što bolje", istaknula je i dodala kako zasad ne može govoriti o tome hože li i Kusin pristupiti novoj Bandićevoj stranci.

Kao programske smjernice novoosnovane stranke navela je poboljšanje života u Hrvatskoj, stvaranje klime solidarnosti i rada. "Naša zalaganja idu u smjeru da ljudi imaju prilike raditi i za svoj rad biti plaćeni. Ide zapravo za ciljem da se omoguće kvalitetni gospodarski uvjeti, uvjeti investiranja, gospodarskog rasta, smanjenja broja nezaposlenih, odnosno povećanja broja zaposlenih, ali ne nauštrb socijalno ugroženih skupina. Naša djeca, naši umirovljenici, osobe s invaliditetom - bit će zapravo u fokusu svih naših programa", poručila je Pavičić Vukičević.

U ime svih osnivača stranke izrazila je nadu da će se i Bandić, koji se zbog sumnji u financijske malverzacije na štetu grada nalazi u istražnom zatvoru, uskoro priključiti, ne samo političkim aktivnostima, nego i organiziranju stranke u cijelosti. "Otvoreni smo za sve društvene skupine, za sve ljude dobre volje koji svojim znanjima, kompetencijama i sposobnostima žele pomoći da u ovoj zemlji živimo bolje, i samo je to bitno", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo