otočani u strahu / Trajektna luka na zadarskom Poluotoku broji zadnje dane

Nakon prosvjeda i protivljenja premještanju pomorskog putničkog prometa u novu luku u Gaženici, vlasti su popustile i otoku Ugljanu uvele devet brzobrodskih linija sa centrom Zadra. Broj trajektnih linija prema Gaženici ostaje isti, a za tih 15 trajektnih linija tržava daje 30 milijuna kuna subvencija. Odgovor na pitanje treba li zaista toliko brodskih i trajektnih linija, doznajte u prilogu

28.3.2015.
18:37
VOYO logo

Trajektna luka na zadarskom Poluotoku broji zadnje dane. Od ponedjeljka će ovo biti samo brodska luka za putnike pješake. Otočani se boje da će im ostati malo tih direktnih veza s centrom grada.

A koliko je brodskih linija zaista potrebno prema Poluotoku, a koliko treba trajektnih prema novoj luci u Gaženici? Agencija za obalni linijski pomorski promet naručila je istraživanje o potrebama i navikama putovanja Ugljanaca i Pašmanaca.

"Ovo je prvi puta u Hrvatskoj da radimo ovakvo nešto. Anketom mjerimo potražnju za prometom tako a pitamo putnike odakle dolaze, kamo idu i kada tamo trebaju stići. Vjerujem da će na temelju ovih podataka država ubuduće moći i uz manje iznose subvencioniranja bolje upravljati i bolje zadovoljiti potrebe putnika", rekao je Mate Kosor s Odjela za pomorstvo Sveučilišta u Zadru.

Otočani su zadovoljni što ih se pita za mišljenje.

"Mislim da je ovaj problem Gaženice usmjerio priču na otočane koji uvelike imaju primjedbe na neke stvari za koje se do sada nije marilo. Tako da je ovo u svakom slučaju pozitivno", komentira Julijana. 

Studentice anketarke ugodno su iznenađene suradnjom s bodulima i strpljivo ih saslušaju.

"Puno ljudi se žali na parking na otoku, a tu u Zadru im je trenutno najveći problem gužva na parkingu", kaže anketarka Anamarija. 

Putnici zadovoljniji, a država u manjem trošku? Moguće je i to ako se rezultati istraživanja pametno iskoriste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo