lovrićev komentar / 'Bandićeva će stranka donijeti nešto novo u obliku djela, a ne samo riječi'

"Ova će stranka donijeti nešto novo. Ona će donijeti jednu platformu koja neće biti utemeljena na riječima, već na djelima", prokomentirao je Bandićevu stranku zagrebački pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić

28.3.2015.
20:40
VOYO logo

Politička stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti osnovana je u subotu u Zagrebu, a za predsjednika je izabran utemeljitelj stranke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Ekslluzivni intervju za RTL Danas dao je zagrebački pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve nas zanima kako će se voditi stranka s obzirom na to da je gospodin Bandić sada u Remetincu?

"Pa stranka ima svoje predsjednike, potpredsjednike, ima izvršni odbor, prema tome oni će bez problema moći voditi ovu stranku, no vjerujem da gospodin Bandić neće još dugo ostati u Remetincu. Ipak, njemu nisu uskraćena ljudska prava, znači on može sukladno s procedurama određene odluke donijeti iz Remetinca."

Mislite li da gradonačelnik treba dati ostavku, hoćete li mu to predložiti?

"To je pitanje za gradonačelnika, ja nisam u toj poziciji da razmatram to pitanje i predlažem mu odluke koje će donositi. Kada bi se mene osobno pitalo, ja mislim da nema razloga za njegovu ostavku."

U Hrvatskoj sada ima više od 140 stranaka. Kako vaša novoosnovana stranka planira zadobiti povjerenje građana s obzirom na narušeno povjerenje građana u političare?

"Prije svega, ova će stranka donijeti nešto novo. Ona će donijeti jednu platformu koja neće biti utemeljena na riječima, već na djelima. Isto tako, vi kažete kako imamo gotovo 150 stranaka, no činjenica je da je stranačka politika kod nas bipolarna i praktički imamo samo dvije relevantne stranke, koje su obje, naročito SDP, liberalne stranke. Prema tome, pored te bipolarne politike itekako ima prostora za nove političke ideje koje će, opet ću ponoviti, biti utemeljene ne na riječima i ispraznim programima, već na djelima. Uz to, moramo spomenuti da politička opcija gospodina Bandića već okuplja itekako veliki broj birača u gradu Zagrebu i vjerujemo da će se njihov broj proširiti diljem Hrvatske."

Intervju u cijelosti pogledajte u videoprilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo