OKUPACIJA DIJELA SIRIJE / Al-Asad kritizira: 'Zračni napadi nisu od koristi, Islamska država se proširila'

Image
Foto: Screenshot: YouTube

Američko-arapska koaliciji je izvela više od 800 napada na položaje Islamske države, no najnovije karte pokazuju da se njezin teritorij samo u Siriji gotovo udvostručio

30.3.2015.
7:40
Screenshot: YouTube
VOYO logo

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je u razgovoru za američku tv postaju CBS kako se Islamska država (IS) proširila od početka američkih zračnih udara.

Govoreći u programu "60 Minutes" Assad je naglasio kako 'zračni udari donose lokalnu korist, ali u cjelini IS se proširio otkako su počeli napadi'. Američko-arapska koaliciji je izvela više od 800 napada na položaje Islamske države, no najnovije karte pokazuju da se njezin teritorij samo u Siriji gotovo udvostručio. Širi se i u Iraku i Libiji.

"Prema posljednjim procjenama IS privlači oko 1.000 novih članova mjesečno u Siriji," istaknuo je sirijski predsjednik.

Bashar al-Assad se još jednom osvrnuo na nedavnu izjavu američkog državnog tajnika JohnaKerryja koji je poručio kako će SAD morati stupiti u pregovore s Assadom kako bi došlo do političke promjene.

"Napustit ću kormilo zemlje kada više neću imati podršku naroda," poručio je sirijski predsjednik dodavši: "Ja se ne bavim nagađanjima, ja osjećam i znam da je narod uz mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo