mogući opasni valovi / Niz snažnih potresa u Južnom Pacifiku, zasad nema izvješća o šteti

Image

Niz potresa jačine 6,8 stupnjeva pogodio je jugozapad Apie, prijestolnice Samoe, samo nekoliko sati nakon što je snažan potres zabilježen u Papui Novoj Gvineji

30.3.2015.
12:08
VOYO logo

Niz snažnih potresa pogodio je u ponedjeljak otočne države Samou i Tongu u Južnom Pacifiku, priopćio je Američki geološki zavod (USGS), samo nekoliko sati nakon što je u PapuiNovojGvineji zabilježen potres jačine 7,7 stupnjeva po Richteru.

Niz potresa jačine 6,8 stupnjeva pogodio je jugozapad Apie, prijestolnice Samoe, a epicentar je zabilježen u vodama između dvije otočne države Tonge i Samoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Samoe rekli su za Reuters da nema izvješća o šteti, a pacifički centar za upozorenje na tsunami je priopćio da nema prijetnje tsunamija.

Policija Samoe i Tonge potvrdila je za Reuters da nema izvješća o materijalnoj šteti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažan potres pogodio Papuu Novu Gvineju, izdano upozorenje za tsunami

Potres jačine 7,7 stupnjeva po Richteru pogodio je u ponedjeljak Papuu Novu Gvineju, a ubrzo nakon toga izdano je upozorenje za tsunami, priopćio je Američki geološki zavod (USGS).

Epicentar potresa zabilježen je nedaleko od grada Rabaula na sjeveroistoku zemlje, navodi USGS. Grad Rabaul na otoku Nova Britanija uništen je 1994. u snažnoj erupciji vulkana Tavurvura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacifički centar za upozorenje na tsunami na Havajima priopćio je da su "mogući opasni valovi unutar tisuću kilometara od epicentra potresa uzduž obala Papue Nove Gvineje i Salomonskih Otoka".

U priopćenju se kaže da su mogući valovi tsunamija od jednog do tri metra iznad normalne razine plime uzduž dijela obale Papue Nove Gvineje. Ne očekuje se razorni tsunami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo