stigao u osijek / Glavaš: 'Poštenije suđenje bih imao u Beogradu ili Republici Srpskoj!'

Glavaš je u Osijek stigao u pratnji predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina, saborskih zastupnika Josipa Salapića i Krešimira Bubala te drugih stranačkih dužnosnika

31.3.2015.
12:36
VOYO logo

(VIDEO: Marko Mrkonjic/PIXSELL)

BranimirGlavaš, koji je u ponedjeljak pušten iz istražnog zatvora u Zagrebu, stigao je navečer u Osijek, gdje je izjavio kako ga ne bi iznenadilo da idućeg tjedna ponovno bude uhićen te kako ga nikakvi pritvori ni presude neće spriječiti da nastavi s političkim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš je u Osijek stigao u pratnji predsjednika HDSSB-a DraganaVulina, saborskih zastupnika JosipaSalapića i KrešimiraBubala te drugih stranačkih dužnosnika, a pred stanom na Preradovićevu šetalištu dočekalo ga je, po procjeni novinara, oko 200 članova stranke i građana.

U izjavi novinarima Glavaš je izrazio zadovoljstvo što se obistinilo ono što je rekao pri odlasku u istražni zatvor, a to je da će se brzo vratiti, ali i da je današnja odluka Županijskoga suda još jedna potvrda da u hrvatskome pravosuđu nešto ne funkcionira i da je trulo, te kako ga ne bi iznenadilo da nakon žalbe Državnog odvjetništva Vrhovni sud idući tjedan ponovno donese odluku da ga se uhiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrvatskome pravosuđu treba provesti lustraciju jer je "popunjeno ljudima koji ne poštuju Ustav, hrvatske zakone ni međunarodne konvencije", rekao je i izrazio nadu da će nakon parlamentarnih izbora nova vladajuća garnitura poduzeti određene korake i riješiti problem u pravosuđu.

Ustvrdio je kako je imao "krajnje nekorektno, nepošteno i nezakonito suđenje", da bi "poštenije suđenje imao u Beogradu ili u Republici Srpskoj, nego što ga je imao u Zagrebu" te da je spreman i dalje se boriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će se i dalje boriti da se hrvatsko pravosuđe "konsolidira, stabilizira i očisti te da u njemu rade stručni, moralni i pošteni ljudi koji vole svoju domovinu, što sada, kako tvrdi, "nije slučaj".

Na novinarski upit hoće li sada biti politički aktivniji, Glavaš je odgovorio kako će, kada se oporavi, nastaviti s političkim radom i da ga u tome "neće spriječiti nikakvi pritvori, zatvori i presude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će pomagati predsjedniku stranke i ostalom vodstvu HDSSB-a da ostvare što bolji rezultat na parlamentarnim izborima.

Na upit o zdravstvenom stanju, odgovorio je kako je štrajk glađu, zbog kojega je izgubio od 15 do 17 kilograma, ostavio posljedice, ali može biti zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDSSB-a DraganVulin izrazio je zadovoljstvo odlukom zagrebačkoga Županijskog suda, dodajući da slijedi nastavak pravne bitke za koju vjeruje da će rezultirati dokazivanjem Glavaševe nevinosti.

Branimiru Glavašu, nepravomoćno osuđenom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991., Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda u ponedjeljak je ukinulo istražni zatvor. Donoseći odluku o ukidanju istražnog zatvora na prijedlog Glavaševe obrane Izvanraspravno vijeće vodilo se ranijim stavovima Ustavnog suda, ali i činjenicom da bi, u slučaju da je ostao na izdržavanju kazne u Mostaru, još 18. ožujka stekao uvjet za puštanje na uvjetni otpust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo