rigorozna kazna / Osuđen na 25 godina zatvora jer je uvrijedio kralja na Facebooku!

Image
Foto: RTL

Tajlandski zakon o zaštiti monarhije jedan je od najstrožih na svijetu, a kazna izrečena u utorak jedna je od strožih u zadnje vrijeme

31.3.2015.
14:43
RTL
VOYO logo

Tajlandski vojni sud poslao je u utorak jednog čovjeka na 25 godina u zatvor jer je na Facebooku objavio slike koje su ocijenjene kao uvredljive za monarhiju.

Tajlandski zakon o zaštiti monarhije jedan je od najstrožih na svijetu, a kazna izrečena u utorak jedna je od strožih u zadnje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je svibanjskim pučem došao na vlast, uvjereni rojalist premijer PrayuthChan-ocha više je puta rekao da će odlučno provoditi taj zakon.

U utorak je osuđen 58-godišnji poslovni čovjek TiensuthamSuttijitseranee. Na zatvorenom suđenju proglašen je krivim što je objavio uvredljiv sadržaj, rekla je za Reuters njegova odvjetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što je lani objavio pet slika s potpisima koje sud smatra uvredljivima, odlučili su ga osuditi na 50 godina zatvora, po deset za svaku objavljenu sliku, a zatim je to prepolovljeno na ukupnu kaznu od 25 godina", rekla je odvjetnica SasinanThamnithinan i objasnila da je kazna smanjena jer je Tiensutham priznao krivnju.

Sud nije dopustio njegovoj obitelji niti novinarima da dođu na izricanje presude, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo