obitelji mogu odahnuti / Na zagrebačkim Vrbanima dodijeljena 33 stana socijalno ugroženima

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon obilaska stanova, Vesna Kusin kazala je kako će novi stanari postupno useljavati. Najavila je da će uskoro doći na red i stanovi u naselju Sopnica, ali da treba biti strpljiv jer se, dodaje, ne može sve riješiti preko noći

31.3.2015.
15:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkom naselju Vrbani u utorak su uručeni ključevi 33 nova stana obiteljima teškog socijalno-zdravstvenog statusa čije je zbrinjavanje podržano pozitivnim mišljenjem Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom ili Gradskog ureda za branitelje.

"Grad Zagreb održava tradiciju i, kao socijalno osjetljiv, brine o onima koji su potrebiti, o onima čije životne situacije ne dopuštaju da se sami pobrinu o svom stambenom prostoru", rekla je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, koja je uručila 33 odluke o davanju u najam gradskih stanova na pet godina socijalno ugroženim Zagrepčanima i njihovim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećala je da će Grad Zagreb i dalje skrbiti o teškim socijalnim slučajevima, braniteljima i osobama s invaliditetom.

Koordinator zagrebačkog Odjela za branitelje Miodrag Demo zadovoljan je što su u Zagrebu upravo u Uskršnje vrijeme uspjeli osigurati krov nad glavom za 33 obitelji te najavio novi gradski natječaj za najam stanova početkom travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od novih stanara zahvalio je zagrebačkoj Gradskoj upravi i izrazio nadu da će u uskoro useliti u novi stan. "Dosad smo bili malo tu, malo tamo, a sad ćemo imati svoje stalno mjesto s kojega krećemo na posao i svoja vrata koja zaključavamo, što mi znači jako puno jer stalno radim po terenu. Petero nas je u obitelji, a starija kćer u kolicima je od rođenja. Dosad smo živjeli kao podstanari, u 50-ak 'kvadrata' i na katovima, a sada smo u 80-ak 'kvadrata' i u prizemlju", rekao je novi stanar u Cenkovečkoj ulici.

Nakon obilaska stanova, Vesna Kusin kazala je kako će novi stanari postupno useljavati. Najavila je da će uskoro doći na red i stanovi u naselju Sopnica, ali da treba biti strpljiv jer se, dodaje, ne može sve riješiti preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb ima oko 8.000 stanova u kojima su zaštićeni najmoprimci ili je za stanove u tijeku natječaj za dodjelu u najam. Stanovi u Vrbanima, u novoj zgradi u Cenkovečkoj ulici, imaju od 50 do 70 četvornih metara, mnogi su prilagođeni invalidima i u njima su stanari sa socijalne liste, dok je u Sopnici riječ o javnom najmu.

"Grad funkcionira, ne događaju se veliki rezovi ni potezi. Niti je prije nas bio potop niti će biti poslije. Kontinuirano se radi i procesi teku. Oni su dugi i spori, ali uvijek dolaze do kraja, a ovo je jedan od primjera da sve ide svojim tijekom", kazala je Kusin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li se sastala s bivšom zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek nije odgovorila izravno već je kazala da se poslovi koji se moraju odraditi u uredu rade svakodnevno i da se povlače potezi čiji će se rezultati vidjeti kasnije.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo