drama ive majoli / Nekad je bila najuspješnija tenisačica Hrvatske, a danas je brani - Živi zid

Nekad najuspješnija hrvatska tenisačica, danas je na rubu bankrota. Loši poslovni potezi Ivu Majoli doveli su u nezavidnu situaciju. Prije 10 godina podignula je golemi kredit u švicarskim francima. Kao osiguranje založila je stan na zagrebačkom Jelačić placu, a danas bi zbog nevraćanja kredita mogla ostati bez njega. Dođe li do deložacije, ruku spasa nudi joj, ni manje ni više, nego Živi zid

31.3.2015.
18:25
VOYO logo

Nakon što je lošim poslovnim potezima ostala bez većine bogatstva, nekad najuspješnija hrvatska tenisačica Iva Majoli sada bi mogla ostati i bez vrijednog stana na zagrebačkom glavnom trgu. Prijeti joj ovrha, a time i deložacija.

A gdje su deložacije tu je i Živi zid, iz kojeg poručuju da će, dođe li do najgoreg scenarija, stati iza Ive. 

"Mi smo već 2013. ukazali na ono što čeka Ivu Majoli međutim, njen odvjetnik je tada rekao da ne treba napšu pomoć i da će se situacija riješiti pravnim putem. Kako danas vidimo u medijima, taj pravi put ju je odveo na korak do deložacije i u slučaju da Majoli zatreba našu zaštitu,  mi ćemo je rado braniti", rekao je član Živog zida Ivan Pernar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njihovu ponudu Iva ne stiže odgovoriti jer prima brojne telefonske pozive. Zovu je najviše iz Hypo Alpe Adria Banke. Mora hitno podmiriti dugove u iznosu od 1,242.312 švicarskih franaka te 942 kune, sve uvećano za zatezne kamate. Ivi to, čini se, ne pada na pamet, pa je protiv Hypa podignula tužbu tvrdeći da su njihova potraživanja netočna. Za kamere bivša tenisačica nije bila raspoložena. A bogme ni bankari iz Hypa, pa su nam poslali šturo priopćenje.

"Hypo Alpe-Adria-Banka nema praksu niti smije komentirati poslovne odnose s klijentima", naveli su. 

Majoli je založila sporni stan u ožujku 2007. kao osiguranje svih kredita koje je dobila u razdoblju od 2004. do siječnja 2007. Ne plati li dugove, čini se - Iva će morati na ulicu, iako je navela kako joj je upravo ta nekretnina jedini dom, te joj ga ne smiju oduzeti.

"Za sada sudovi nisu prihvaćali takve prigovore i ovrhe su se provodile i na nekretninama koje su bile jedine nekretnine ovršenika gdje je on živio", izjavio je odvjetnik Albin Hotić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivin odvjetnik u tužbi navodi kako je pokrenut i drugi ovršni postupak nad nekretninama u vlasništvu Tenis centra Iva Majoli, što je njezina jedina poslovna aktivnost. Time bi se oba ovršna postupka provela odjednom, onemogućilo bi se njezino poslovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.

"Ovršenik ima pravo tjekom ovršnog postupka tijekom prisline naplate pokrenuti tužbu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom. Ta tužba može u konačnici rezultirati zabrabom provođenja ovrhe", dodaje Hotić. 

No ne prođe li joj tužba - Iva će odvjetnike morati staviti u drugi plan. U prvom će biti Živi zid odlučan u spriječavanju deložacije nekada najuspješnije, a danas mogućim bankrotom zastrašene najpoznatije hrvatske tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo