priča za pamćenje / Junakinja dana: donirala bubreg neznancu i spasila živote šestero ljudi!

Aktericu naše sljedeće priče život doista nije mazio. U samo nekoliko godina 55-godišnja Zully ostala je bez sina i supruga. I kad je izgledalo da će se teško oporaviti od tragedije, Zully je odlučila okrenuti stranicu. Pozitivnim pristupom uspjela je pokrenuti lavinu dobrote i spasiti šest života

31.3.2015.
18:25
VOYO logo

Zahvaljujući Zully, suze i zagrljaji do jučer totalnih stranaca i teških bolesnika danas su u potpunosti nestali. 

Junakinja naše priče donirala je bubreg koji je spasio živote šestero ljudi. Sve je počelo tako što je Zully odlučila svoj bubreg donirati neznancu. Na listi čekanja bio je 26-godišnji Oswaldo kojem je bubreg trebala dati šogorica. No, nisu se podudarali. Ali šogorica se podudarala s drugim pacijentom i tako je nastala lančana reakcija u kojoj je sudjelovalo 12-ero ljudi. Šest zdravih bubrega završilo je kod šestero bolesnika.

"Najviše nas je brinula ta nesigurnost. Da se jedan pacijent noć prije prehladio, sve bi propalo", rekao je liječnik Steven Katznelson.

"Rekao mi je da ima kćerkicu. Ta djevojčica će odrasti i njezin će otac biti uz nju. Moći će je otpratiti do oltara", rekla je uz suze radosnice Zully Broussard. 

"Više ne moram na dijalizu. Slobodan sam. Primio sam dar koji nema cijenu i jako sam zahvalan na tome", rekao je pacijent Mark Kim.  

Možda se sve ovo ne bi dogodilo da sin i suprug junakinje Zully nisu preminuli.

"Sin mi je imao rak. Dijagnosticiran mu je kad je imao 17 godina. Preminuo je kad je navršio 21. Suprug mi je također u jako kratkom vremenu umro od raka. U roku od pet tjedana", prisjetila se tragične prošlosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova 55-godišnjakinja zato život cijeni malo više. Baš kao i njezina nova, zdrava obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo