petorica osumnjičena / Cijena Njemcovljeve likvidacije - 600.000 kuna svakom sudioniku ubojstva!

Image
Foto: AP

Osumnjičeni, čiji identitet nije otkriven, navodno je obećao pet milijuna rublji, preračunato oko 600.000 kuna svakom sudioniku ubojstva

31.3.2015.
19:08
AP
VOYO logo

Petoricu osumnjičenih, uhićenih u veljači nakon ubojstva ruskog oporbenog čelnika BorisaNjemcova, rusko pravosuđe optužilo je za naručeno ubojstvo, objavio je sud u Moskvi.

U priopćenju je sud naveo da su petorica muškaraca, iz Čečenije i Ingušetije, opuženi na temelju članka 105 ruskog kaznenog zakona o ubojstvima koje je počinila skupina osoba kako bi si priskrbila materijalnu korist ili po narudžbi, što upućuje da istražitelji razmatraju trag naručenog ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši zamjenik premijera i protivnik VladimiraPutina, Boris Njemcov ubijen je u noći između 27. i 28. veljače u središtu Moskve, dok se s partnericom vraćao doma.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Petoricu su ruske vlasti uhitile tjedan dana nakon ubojstva. Jedan od njih je bivši policajac ZaurDadaijev, koji je na početku istrage priznao krivicu da bi zatim tvrdio da je riječ o iznuđenom priznanju tijekom mučenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala četvorica također tvrde da su nedužni.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je ubojstvo Borisa Njemcova provokacijom i obećao da će biti poduzeto sve kako bi naručitelji i izvršitelji bili pronađeni i kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko osoba bliskih Njemcovu odbacilo je tezu o islamističkoj pozadini ubojstva koju je razmatrala policija.

Ruski dnevni list Komersan u ponedjeljak je, pozivajući se na izvor blizak istražiteljima, objavio da je rusko istražno povjerensto identificiralo muškarca koji je izvršiteljima dostavio oružje i vozilo za to ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni, čiji identitet nije otkriven, navodno je obećao pet milijuna rublji, preračunato oko 600.000 kuna svakom sudioniku ubojstva.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo