Sve ima svoju cijenu / Rusija mora izdvojiti 200 milijardi dolara za poluotok Krim

Image
Foto: Peter Muhly/Press Association/PIXSELL

Pripojenje Krima i podrška koju je Moskva pružila separatistima na istoku Ukrajine doveli su do pogoršanja odnosa Rusije sa zapadnim zemljama, koje su joj odredile stroge gospodarske sankcije

31.3.2015.
19:16
Peter Muhly/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Pripojenje Krima moglo bi tijekom slijedećih godina rusko gospodarstvo stajati do 200 milijardi dolara, rekao je u utorak bivši ruski ministar financija Aleksej Kudrin.

Financiranje Krima stajat će nas između šest i sedam milijardi dolara godišnje, ili 5,6 do 6,5 milijardi eura, rekao je taj ugledni ekonomist koji je bio i Putinov ministar tijekom 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neizravni gubici, kao odljev kapitala, bit će puno veći i predstavljat će od 150 do 200 milijardi dolara tijekom tri ili četiri slijedeće godine, ili od 140 do 185 milijardi eura", dodao je tijekom okruglog stola posvećenog 15. obljetnici izbora VladimiraPutina.

"To je cijena koju treba platiti", rekao je Kudrin i izrazio zabrinutost zbog gubitka povjerenja ulagača i novih pravila igre koji se uslijedili nakon pripojenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripojenje Krima i podršku koju je Moskva pružila separatistima na istoku Ukrajine doveli su do pogoršanja odnosa Rusije sa zapadnim zemljama, koje su joj odredile stroge gospodarske sankcije.

Odljev kapitala više je nego udvostručen prošle godine i dosegao je 150 milijardi dolara, što se nije dogodilo od raspada SSSR-a. Vlada predviđa da će odljev kapitala ove godine iznositi 115 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedice sankcija i pad cijene nafte izazvale su monetarnu i gospodarsku krizu u Rusiji.

Aleksej Kurdin predviđa gospodarsku stagnaciju tijekom pet godina, čak i ako vlada uspije provesti strukturne reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo