putnici vikali 'bože moj' / Više nema tijela u području pada zrakoplova, evakuacija završena!

Image
Foto: AP

'Više nema tijela u području pada zrakoplova. U srijedu će se dvadeset vojnika alpinista popeti s ekipama i pokupiti osobne stvari', rekao je potpukovnik Jean-Marc Menichini,

1.4.2015.
7:07
AP
VOYO logo

Evakuacija tijela s mjesta pada zrakoplova Germanwingska u francuskim Alpama završena je u utorak, izjavio je jedan francuski vojni dužnosnik.

"Više nema tijela u području pada zrakoplova. U srijedu će se dvadeset vojnika alpinista popeti s ekipama i pokupiti osobne stvari", rekao je potpukovnik Jean-MarcMenichini, prenosi AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpukovnik je rekao da istražitelji još traže drugu crnu kutiju A320 koji se 24. ožujka srušio u francuskim Alpama.

Francuski predsjednik FrancoisHollande u utorak je u Berlinu rekao da bi bilo moguće identificirati sve žrtve pada zrakoplova do kraja ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađena snimka zadnjih trenutaka u avionu


Putnici Airbusa A320 Germanwingsa bili su potpuno svjesni da će letjelica pasti i vikali su "Bože moj" prije pada, prema video-snimci koju su francuski tjednik Paris Match i njemački dnevnik Bild uspjeli vidjeti, što žandarmerija smatra "potpuno neistinitim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toj snimci "čuje se uzvikivanje 'Bože moj' na nekoliko jezika", piše u utorak Paris-Match na internet stranici. Tjednik tvrdi kako nema "nikakve sumnje" u podrijetlo snimke. Radi se o mobitelu.

"Prizor je toliko kaotičan da se nikog ne raspoznaje ali krici putnika otkrivaju da su bili potpuno svjesni onoga što će se dogoditi. Prema kraju snimke, nakon jače trešnje, uzvici postaju glasniji. Potom se više ništa ne čuje", ističe Paris Match.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoj snimci "čuju se također najmanje tri puta metalni udarci koji daju naslutiti da pilot pokušava otvoriti vrata pilotske kabine uz pomoć teškog predmeta", dodaje Paris Match što povrđuju snimke iz crne kutije.

Te su tvrdnje "potpuno neistinite", reagirao je časnik Jean-Marc Menichini iz francuske žandarmerije na upit CNN-a. Naglasio je da mobitele skupljene na mjestu pada "još nisu pregledali" istražitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobitele treba poslati na analizu u Institut za istraživanje kriminala Nacionalne žandarmenije u Rosny-sous-Bois, blizu Pariza, istaknuo je Menichini.

Lufthansa je znala da je Lubitz patio od depresije!

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Andreas Günter Lubitz


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak kako je 28-godišnji AndreasLubitz, kopilot za kojeg se vjeruje da je prošlog tjedna namjerno oborio zrakoplov Germanwingsa u francuskim Alpama, još 2009. godine obavijesti školu letenja da je imao 'tešku depresivnu epizodu'.

Interna istraga je pronašla prepisku u e-mail poruci koju je Lubitz poslao Lufthansinoj letačkoj školi u Bremenu, kada je kod njih nastavio obuku, nakon što ju je prethodno prekinuo.

Kompanija je tužiteljima u Dusseldorfu poslala dokumente koje je pronašla tijekom dodatne interne istrage, a nastale tijekom Lubitzove obuke, kao i njegove liječničke dokumente.

Predsjednik uprave Lufthanse CarstenSpohr ranije je izjavio da tvrtka nije imala nikakve informacije koje bi upućivale da bi kopilot Andreas Lubitz bio sklon rušenju Airbusa Germanwingsa, tvrdivši da je bio potpuno sposoban za upravljanje letjelicom.

Lubitz imao suicidalne misli, ali nije pronađeno oproštajno pismo!

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Andreas Lubitz

Kopilot Lubitz, koji se zatvorio u kokpit zrakoplova i namjerno ga srušio u francuskim Alpama, imao je suicidalne misli, objavio je jučer abcnews.go.com izjave tužiteljstva koje sudjeluje u istrazi nesreće. Medicinska dokumentacija pokazala je da je nekad bio liječen od psihičkih problema povezanih sa željom da si oduzme život.

Ipak, tužitelj iz Düsseldorfa ChristophKumpa rekao je da i dalje ne znaju Lubitzov motiv za rušenje zrakoplova i ubojstvo drugih ljudi. Dodao je da nije pronađeno oproštajno pismo kojim bi se pokazalo kako je u vrijeme rušenja zrakoplova imao namjeru počiniti samoubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo