zarada od turizma / Lorencin nije 'izgurao' Bajsa: rekordna 2008. ipak nije nadmašena!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ipak nije nadmašena rekordna 2008. kada je zarada bila oko 54 milijuna eura veća. Tada se u proračun od turizma slilo 7 milijardi 459 milijuna i 400 tisuća eura. U odnosu na tada zakazale su po i predsezona - klasična boljka turizma temeljenog uglavnom na suncu i moru

1.4.2015.
7:43
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima Hrvatske narodne banke, zarada od turizma lani je iznosila 7 milijardi 402 milijuna i 300 tisuća eura. 2014. zabilježena je najveća zarada ikad (najbolja špica sezone bila je 2008. sa zaradom od 4 milijarde 612 milijuna eura; zarada lani  iznosi 4 milijarde i 660 milijuna eura).

Ovime sveukupno ipak nije nadmašena rekordna 2008. kada je zarada bila oko 54 milijuna eura veća. Tada se u proračun od turizma slilo 7 milijardi 459 milijuna i 400 tisuća eura. U odnosu na tada zakazale su po i predsezona - klasična boljka turizma temeljenog uglavnom na suncu i moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, lanjska godina bila je iznimno kišna i turistički djelatnici nisu imali lak posao. Unatoč tome, cijela lanjska sezona bila je znatno bolja nego 2013. , a broj dolazaka i noćenja turista ovog siječanja i veljače bilježi rast pa je IDS-ov ministar turizma Darko Lorencin optimističan. U Hrvatsku na odmor dolazi najviše Nijemaca (svaki peti gost), Slovenaca i Austrijanaca. Najveći porast u noćenjima (više od 17 posto) imaju gosti iz SAD-a, dok najveći pad imaju Rusi (13 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo