snižene cijene vrijede do kraja godine / Pojeftinjuje plin: iako je sezoni grijanja skoro kraj, kućanstva će uštedjeti!

Image

Iako se sezoni grijanja bliži kraj, pojeftinjenje će ipak utjecati na kućne budžete

1.4.2015.
9:04
VOYO logo

Od srijede plin je za kućanstva jeftiniji u prosjeku od pet do devet posto, odnosno za 20 do 30 lipa po prostornom metru. U Plinari su izračunali da će prosječno kućanstvo u godinu dana uštedjeti oko 200 kuna, a snižene cijene vrijedit će do kraja 2015. godine.

HERA je, podsjetimo, obavijestila kupce plina da su na temelju Odluke o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za 2015. godinu od 1. travnja 2015. na snazi nove cijene javne usluge opskrbe plinom za krajnje kupce. Nove cijene donesene su za sve opskrbljivače u obvezi javne usluge i odnose se na razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2015.

HERA obavještava krajnje kupce na području gdje se primjenjuje tromjesečno ili šestomjesečno obračunsko razdoblje o njihovim pravima s obzirom da se stupanje na snagu Odluke ne poklapa s krajem obračunskog razdoblja.

Sukladno Općim uvjetima opskrbe plinom, u navedenom slučaju krajnji kupac može sam očitati plinomjer i o tome dostaviti podatke svom opskrbljivaču plinom u roku tri dana od dana stupanja na snagu Odluke, dakle do uključivo 3. travnja 2015. Ukoliko krajnji kupac ne dostavi podatke o stanju plinomjera, opskrbljivač će potrošnju plina za razdoblje do dana stupanja na snagu Odluke utvrditi razmjerno broju dana potrošnje plina između očitanja stanja plinomjera na početku i na kraju obračunskog razdoblja.

Vaš opskrbljivač dužan je uskladiti vaš račun, odnosno mjesečne novčane obveze za isporučeni plin, s danom primjene nove cijene iz Odluke, odnosno s 1. travnja 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo