dobili smo novog vlasnika / Nova era televizije u Hrvata: News Bar preuzeo RTL!

Image

Nakon dvogodišnjih pregovora, RTL Televizija dobila je novog vlasnika. Satirička grupacija News Bar preuzela je većinski vlasnički paket RTL Televizije i najavila novu eru televizije u Hrvata

1.4.2015.
10:53
VOYO logo

Nakon dvogodišnjih pregovora RTL Televizija je dobila novog vlasnika. Hrvatski satirični portal News Bar preuzeo je većinski udio vlasničkog udjela RTL Televizije i najavio novu eru televizije u Hrvatskoj. Vijest o novom medijskom konglomeratu je u javnost plasirana na treći rođendan slavnog satiričnog portala, a datum objave, 1. april, je čista slučajnost i nema apsolutno nikakve veze s činjenicom da se taj dan, kako u svijetu tako i u Lijepoj našoj, obilježava kao međunarodni dan šale, smicalica i bezazlenih nepodopština.

„Žao nam je što bivši predsjednik uprave RTL-a, gospodin HenningTewes, nije sa nama, on je dobio otkaz i na putu je kući. Ali tu je njegov bivši zamjenik, gospodin IvanLovreček, koji je također na otkaznom roku, ali je uveličao ovo uspješno prijateljsko preuzimanje“, riječi su kojima je, u sjedištu medijske korporacije Newsbar Network, okupljene pozdravio VladoLucić, CEO spomenute kuće. „Zadovoljni smo, dugo smo razmišljali koju ćemo televiziju kupiti, a na posljetku je presudila žuta boja“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Preuzimanje je bilo neophodno. Žao mi je ako javnost misli da to nije u redu, ali ja vas uvjeravam da će od danas RTL-u cvjetati ruže“, umirio je zabrinute gledatelje RTL-a DonMito. Osim predstavljanja novih članova odbora, predstavljene su i strategije razvoja te plan osvajanja domaćeg, a zatim i inozemnog tržišta.

Image
Image

A sada ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreativni tim News Bara, najpoznatijeg satiričnog domaćeg news portala, i predstavnici RTL Televizije svečano su obilježili početak suradnje. U prvoj fazi ona se odnosi samo na zajedničku digitalnu platformu, odnosno prelazak portala News Bar na „adresu“ weba RTL Televizije, a u kasnijim fazama ona će značiti i određenu minutažu novih kolega iz spomenutog portala u eteru RTL-a.

„Od sada smo na zajedničkoj digitalnoj platformi i vjerujem da ova dva brenda mogu fenomenalno surađivati. Vjerujem da će ova suradnja stvoriti jednu novu snagu i jedan bolji i RTL i News Bar. Za sada je suradnja digitalna ali naravno da očekujemo da u nekom trenutku News Bar doprinese i u TV izričaju“, kazao je Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika uprave RTL Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmišljene i duhovite vijesti News Bara dnevno prati više od pola milijuna čitatelja iz Hrvatske, ali i regije, čime zasluženo nose epitet najpopularnijeg satiričnog domaćeg news portala. Nakon mnogih televizija koje se to nisu usudile učiniti, povjerenje im je ukazao RTL, na kojoj će, od svibnja u večernjem terminu, dobiti priliku i u eteru pokazati ono što rade najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo