Srce će vam se slomiti / Mislila da je puška: sirijska djevojčica podignula ruke u znak predaje

Image
Foto: Osman Sagirli

Ova upečatljiva fotografija je nastala kada je Sagirli posjetio izbjeglički kamp Atmeh u Siriji u prosincu prošle godine te je najbolji prikaz trauma djece koja su preživjela rat na tim prostorima

1.4.2015.
11:52
Osman Sagirli
VOYO logo

Fotografija OsmanaSagirlija na kojoj je prikazana četverogodišnja Hudea, izbjeglica iz Hame, obišla je cijeli svijet te mnoge ostavila šokirane!

Na njoj sirijska djevojčica diže ruke u znak pred objektivom fotoaparata, vjerojatno misleći da se radi u uperenom oružju.

Ova upečatljiva fotografija je nastala kada je Sagirli posjetio izbjeglički kamp Atmeh u Siriji u prosincu prošle godine te je najbolji prikaz trauma djece koja su preživjela rat na tim prostorima.

Hudea je u kampu, udaljenom 10 kilometara od turske granice, boravila sa majkom i još dva člana obitelji. Njen otac je poginuo u Siriji.

"Koristio sam teleskopski objektiv i ona je mislila da je to oružje. Shvatio sam da je prestravljena kada sam pogledao fotografiju, zato što je zagrizla usne i podignula ruke. Djeca obično pobjegnu, sakriju lice ili se nasmiju kada vide aparat", izjavio je fotograf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo