incident u beogradu / Šešelj zapalio hrvatsku zastavu, Hrvatsku nazvao 'ustaškom državom'

Pristašama se obratio Vojislav Šešelj koji je istaknuo da neće surađivati sa Haškim tribunalom te da će pružati pasivan otpor prilikom uhićenja

1.4.2015.
13:39
VOYO logo

Zamjeniku Nemanji Šaroviću danas se u 13:30 u beogradskoj Palači pravde nastavlja suđenje za paljenje NATO, EU, SAD i kosovske zastave 2012. godine ispred Predsjedništva Srbije.

Pristašama se obratio Vojislav Šešelj koji je istaknuo da neće surađivati sa Haškim sudom te da će pružati pasivan otpor prilikom uhićenja, piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapalivši hrvatsku zastavu odgovorio je na poruke koje dolaze iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi", kazao je pred okupljenim pristašama i novinarima.

Više javno tužiteljstvo je odmah nakon toga pokrenulo postupak protiv Šešelja zbog paljenja zastave, a kako se navodi u priopćenju, postupak je pokrenut u protiv drugih osoba, iako se ne navodi kojih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović u utorak je rekao kako odluka Haškog suda, da se Vojislav Šešelj mora vratiti u haški zatvor, neće destabilizirati regiju, piše N1.

"Ponašat ću se kao do sada, rekao sam da se neću dobrovoljno predati i ostajem pri takvoj odluci. Kažu, prekidaju pregovore sa Srbijom, to i jest moj cilj. Kad me dođu uhititi, ja ću pružati pasivni otpor. Sjest ću i neću surađivati s njima. Ako izvade pendreke, ja ću saviti leđa, reći ću im 'Udarajte!'", rekao je vođa SRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristaše radikala počele su se okupljati na platou ispred Palače pravde nešto prije 13 sati, a ima ih 50-ak, te nose zastave stranke i zastave sa Šešeljevim likom na kojima piše 'srpski junak'.

Ispred Palače su prisutne i jake policijeske snage, a još je jučer javljeno da će policija snimati i fotografirati sudionike skupa jer, kako su naveli, može doći do ugrožavanja života ljudi i imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo