stradale dvije osobe / Državno odvjetništvo istražuje požar na Bajakovu: 'Neka sve bude objektivno'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Ostojić je rekao da je posao koji je isprva obavljala unutarnja kontrola ravnateljstva policije, preuzelo županijsko državno odvjetništvo, zbog stradavanja dvoje sirijskih državljana

1.4.2015.
16:20
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u srijedu da je državno odvjetništvo preuzelo istragu požara koji je u petak navečer izbio u prostoriji za zadržavanje ilegalnih imigranata Postaje granične policije Bajakovo, uzrokujući ljudske žrtve.

Ministar je rekao da je posao koji je isprva obavljala unutarnja kontrola ravnateljstva policije, preuzelo županijsko državno odvjetništvo, zbog stradavanja dvoje sirijskih državljana i interesa da "sve bude objektivno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se radi o prostoru pod video nadzorom koji je opremljenim protupožarnim alarmom i primjeren za zadržavanje ilegalnih migranata pa sigurnosni uvjeti nisu u konkretnom slučaju bili razlog stradavanja.

Ostojić je rekao da je tužiteljstvo izuzelo dokaze s mjesta požara radi utvrđivanja odgovornosti i okolnosti tog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je vatrogascima koji su spriječili dodatnu tragediju, ali i policajcima koji će se možda naći pod odgovornošću što su, unatoč opasnosti, pokušavali spasiti ljudske živote. No, dodao je da to neće zaustaviti ostali dio odgovornosti.

Vezano uz prijetnje koje se navodno upućuju ministru branitelja Predragu Matiću koje on povezuje s prosvjedom branitelja u Savskoj 66, Ostojić je rekao da kad ministar Matić podnese prijavu za njega važe ista pravila kao i za sve ostale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo