SPALIO HRVATSKU ZASTAVU / Pokrenut postupak protiv Vojislava Šešelja: 'To je znak da je Vučić izgubio glavu'

U priopćenju Višeg javnog tužiteljstva navodi se samo da je pokrenut kazneni postupak "protiv Vojislava Šešelja i drugih osoba" zbog paljenja zastave Republike Hrvatske, pri čemu drugi sudionici nisu navedeni

1.4.2015.
17:25
VOYO logo

BEOGRAD - Više javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je u srijedu kazneni postupak protiv haškog optuženika i vođe Srpske radikalne stranke VojislavaŠešelja nakon što je ranije tijekom dana zapalio hrvatsku zastavu ispred beogradske Palače pravde, a vođa radikala poručio je da ga ta vijest raduje jer pokazuje da je srbijanski premijer AleksandarVučić "izgubio glavu" i "ne zna što radi".

VIŠE O TEMI:

U priopćenju Višeg javnog tužiteljstva navodi se samo da je pokrenut kazneni postupak "protiv Vojislava Šešelja i drugih osoba" zbog paljenja zastave Republike Hrvatske, pri čemu drugi sudionici nisu navedeni.

U trenutku incidenta paljenja zastave uz Šešelja je bilo nekoliko desetina njegovih pristalica, članova stranke i novinara.

"Obradovala me je vijest (da je Tužiteljstvo pokrenulo kazneni postupak). To je još jedan znak da je Aleksandar Vučić izgubio glavu, da ne zna šta radi. Sve će mu se to obiti u glavu", ocijenio je Šešelj, naglasivši kako nestrpljivo očekuje sudski postupak.

"Ja sam sretan što sam zapalio ustašku hrvatsku zastavu i jedva čekam da počne taj postupak", rekao je Šešelj novinarima ispred Palače pravde, gde je ranije danas zapalio zastavu Republike Hrvatske uoči početka suđenja svom zamjeniku NemanjiŠaroviću, koji je na optuženičkoj klupi zbog paljenja zastava SAD, EU i Kosova na prosvjedu radikala 2012. godine.

Na pitanje zašto je zapalio zastavu, lider radikala je kazao da je zapalio zastavu "ustaške" države koja je "okupirala Republiku Srpsku Krajinu" i koja je u 2. svjetskom ratu izvršila genocid nad Srbima, a devedesetih godina prošlog stoljeća protjerala oko 100.000 Srba s teritorija "koji je okupirala", citirali su beogradski elektronički mediji Šešelja.

"Možda će Aleksandar Vučić praviti grimase, pustiti koju suzu, ali će na kraju izvršiti nalog svojih gazda, stranaca, Europljana koji su ga i doveli na vlast", rekao je Šešelj, ponavljajući da neće dragovoljno otići u Den Haag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo