stalni provokator / Vojislav Šešelj prijeti: 'U Hrvatsku ću doći naoružan i na tenku!'

Image
Foto: AP

"U Hrvatsku ću jednog dana otići naoružan, na tenku. Da oslobodim republiku srpsku krajinu", kazao je Šešelj u intervjuu koji je dan prije nego što je on u srijedu u Beogradu zapalio zastavu Republike Hrvatske

2.4.2015.
11:14
AP
VOYO logo

Haaški optuženik za ratne zločine Vojislav Šešelj je, u intervjuu kojega je u četvrtak objavio sarajevski tjednik Dani, zaprijetio kako će doći u Hrvatsku "naoružan i na tenku", a ponovno je potvrdio i kako se ne kani dragovoljno vratiti u pritvor u Nizozemskoj bez obzira na odluku Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

"Tamo (u Hrvatsku) ću jednog dana otići naoružan, na tenku. Da oslobodim republiku srpsku krajinu", kazao je Šešelj u intervjuu koji je dan prije nego što je on u srijedu u Beogradu zapalio zastavu Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj je potvrdio i kako mu je stalni cilj provocirati javnost u Hrvatskoj, a sada dodaje kako je zadovoljan učincima koje time postigao te tvrdi kako je time izravno utjecao na ishod nedavnih predsjedničkih izbora.

"Tijekom posljednje predsjedničke kampanje Ivu Josipovića sam, recimo, hvalio iz petnih žila zbog čega je i izgubio", kazao je Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući nalog ICTY-a da ga se vrati u pritvor, Šešelj je potvrdio kako u Scheveningen neće ići dobrovoljno te očekuje da ga stoga uhite u Beogradu.

Haaški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke zapalio je u srijedu ispred beogradske Palače pravde hrvatsku zastavu rekavši kako želi poslati poruku "hrvatskoj ustaškoj državi" kao odgovor na zahtjeve hrvatskih dužnosnika da se vrati u haaški pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovog incidenta Više tužiteljstvo u Beogradu isti je dan pokrenulo kazneni postupak protiv Šešelja, na šta je on uzvratio kako ga ta vijest raduje i rekao da s nestrpljenjem očekuje početak sudskog procesa.

Šešelju je u srijedu uručena odluka Haaškog suda da se treba vratiti u pritvor s privremene slobode na koju je pušten u studenom 2014. zbog lošeg zdravstvenog stanja, a on je novinarima potvrdio da neće dragovoljno otputovati u Den Haag već ga vlasti Srbije moraju uhititi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo