VJEROVALI ILI NE / Apsurd u Dalmaciji: za Uskrs Split bio pun turista, a turistički uredi nisu radili

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U najvećem turističkom središtu Dalmacije, Splitu, u ponedjeljak nije bilo nikakvih blagdanskih događanja ili koncerata. Štoviše, odmor od posla u blagdanskim danima uzeli su i sami turistički radnici, tako da se ni u jednom od dva turističko-informativna centra nije mogla dobiti nikakva turistička informacija

7.4.2015.
11:44
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Unatoč tome što se Splitom ovog Uskrsnog ponedjeljka šetalo više od tisuću gostiju koji su odsjeli u gradskim hotelima, te vjerojatno još toliko onih koji su s obližnjih rivijera stigli u jednodnevni posjet gradu, u najvećem turističkom središtu Dalmacije u ponedjeljak nije bilo nikakvih blagdanskih događanja ili koncerata, piše Slobodna Dalmacija.

Štoviše, odmor od posla u blagdanskim danima uzeli su i sami turistički radnici, tako da se ni u jednom od dva turističko-informativna centra (TIC) u Splitu, onome na Peristilu ili onome na Rivi, nije mogla dobiti nikakva turistička informacija. Informativni uredi Turističke zajednice Splita, vjerovali ili ne, za blagdane – nisu radili! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari Slobodne Dalmacije, u namjeri da doznaju koliko ih je gostiju posjetilo i što je koji grad organizirao ovih blagdanskih dana svojim prvim većim skupinama predsezonskih gostiju kojih je ukupno prema procjenama Ministarstva turizma stiglo oko 70 tisuća na Jadran, nazvali su turističke informativne centre naših gradova. I naravno, svi su bili na svojim radnim mjestima i vrlo spremno i srdačno pojašnjavali kakvih sve koncerata, događanja i manifestacija toga dana ima u njihovu gradu zbog čega bi tamo trebali krenuti. Svi, osim Splita u čijim informativnim centrima za turiste svi telefoni ostali su gluhi tijekom cijelog dana, dodaje Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo