epidemija U SPLITU / Zbog gripe u bolnici završilo 60 pacijenata, među kojima i desetak djece

Image

Uglavnom se radilo o primarno virusnoj pneumoniji koja je uzrokovana virusom influencije ili tzv. sekundarnim bakterijskim infekcijama koje su uzrokovane drugim bakterijama

7.4.2015.
14:31
VOYO logo

Ove je godine u Splitu zbog komplikacija uzrokovanih virusom gripe, kao što je upala pluća, bolnički liječeno 60 pacijenata, među kojima i desetak djece, izjavio je u utorak povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja ravnatelj Klinike za infektologiju KBC-a Split BorisLukšić.

Uglavnom se radilo o primarno virusnoj pneumoniji koja je uzrokovana virusom influencije ili tzv. sekundarnim bakterijskim infekcijama koje su uzrokovane drugim bakterijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ukupno 700 pregledanih u Klinici za infektologiju njih 60 je bolnički liječeno, što je gotovo deset posto. Epidemija gripe bila je puno veća, zapravo najveća na našem području u zadnje četiri godine", kazao je Lukšić.

Podsjetio je kako je u razdoblju od 2009. do 2011. godine harala pandemijska gripa, odnosno virus svinjske gripe, onda je nastupilo zatišje od tri godine, a sada se ponovno pojavio veći broj oboljelih. Unatoč tome, priča s gripom je pri kraju, ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukšić je priznao da su tijekom liječenja oboljelih imali jedan slučaj pacijenta s problematičnim komplikacijama no, srećom, ove godine nitko nije preminuo od tog virusa.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je podatak da su u prvim tjednima ove godine od upale pluća u Hrvatskoj oboljela ukupno 1072 pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo