HDZ-OVCI UVJERENI: / 'Josipović, kao izborni gubitnik, nema prevelike izglede na političkoj sceni'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jandroković smatra da "lijevi centar" nije stvarna Josipovićeva pozicija jer se on u svojem političkom djelovanju više predstavio kao političar ljevice

7.4.2015.
15:17
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Član Predsjedništva HDZ-a GordanJandroković izjavio je u utorak da bivši hrvatski predsjednik IvoJosipović, kao izborni gubitnik, sa svojom novom strankom nema prevelike izglede na političkoj sceni, te ocijenio da HDZ-u Josipovićeva stranka ne predstavlja nikakvu opasnost.

"Bivši predsjednik Ivo Josipović, kao izborni gubitnik, nema prevelike izglede na političkoj sceni jer gubitak izbora nije neka preporuka za buduće političke pobjede", rekao je Jandroković novinarima komentirajući Josipovićevu najavu osnivanja nove stranke socijaldemokratske orijentacije.

Jandroković smatra da "lijevi centar" nije stvarna Josipovićeva pozicija jer se on u svojem političkom djelovanju više predstavio kao političar ljevice.

"On je ljeviji od SDP-a i ZoranaMilanovića, tako da ne vidim apsolutno nikakvu opasnost za HDZ u Josipovićevu budućem političkom djelovanju", kazao je Jandroković dodavši kako ga je HDZ već jednom pobijedio na predsjedničkim izborima.

Upitan može li Josipovićeva nova stranka izazvati pomutnju na ljevici i može li to pogodovati HDZ-u, odgovorio je kako će se stranke ljevice boriti za isto biračko tijelo, što će dovesti do određenih promjena na tom dijelu političkog spektra. HDZ zbog toga nije zabrinut jer su svi dosadašnji izbori pokazali da je daleko najjača politička opcija, dodao je Jandroković.

Na pitanje bi li bila moguća suradnja HDZ-a i Josipovićeve stranke, Jandroković kaže kako bi to "teško mogao zamisliti". "HDZ je stranka desnog centra, već smo formirali našu koaliciju s kojom uspješno surađujemo i ostvarili smo brojne političke pobjede, i ta koalicija će ostati i za parlamentarne izbore", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo