bojkotiraju konzultacije / Pantovčak još nije dobio odgovor SDP-a na poziv za sastanak

Image
Foto: Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

Zoran Milanović, kao ni bilo tko drugi iz stranke neće ići na Pantovčak, a u Uredu predsjednice kažu da odgovor na poziv nisu dobili te da 'termin za sastanak još uvijek stoji'

13.4.2015.
21:35
Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak predvečer iz SDP-a još nije dobio odgovor na njezin poziv na sastanak u utorak ujutro, rečeno je Hini na upit za komentar informacije da nitko iz SDP-a neće doći na Pantovčak.

Hini je, naime, od izvora bliskog predsjedniku SDP-a popodne potvrđeno da Zoran Milanović, kao ni bilo tko drugi iz stranke neće ići na Pantovčak, a u Uredu predsjednice kažu da odgovor na poziv nisu dobili te da "termin za sastanak još uvijek stoji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

"Predsjednica je pozivom na sastanak htjela iskazati namjeru postizanja zajedništva te, stavljajući osobne taštine i ego na stranu, sjesti i razgovarati o tome kako Hrvatskoj dati bolju budućnost. Predsjednica izražava nadu da će državni interesi prevagnuti nad osobnima jer Hrvatska u ovome trenutku treba zajedništvo, neovisno o stranačkoj pripadnosti", ističu u njezinu Uredu.

Dodaju kako nije riječ o konzultacijama već o razgovoru o bitnim društvenim pitanjima, a predsjednica Republike o tome želi razgovarati sa svim dionicima, političkim strankama, sindikatima i poslodavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i da Grabar-Kitarović od prvoga dana stupanja na dužnost poziva na konsenzus i zajedništvo zbog sveukupne teške situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Poručuju i da je u pismu u kojem političke stranke poziva na Pantovčak navela kako je cilj sastanka učvrstiti osnove društvene stabilnosti, kako bi se kreirao okvir za što povoljniji razvoj svih segmenata društva i gospodarstva.

Cilj je definiranje i postizanje suglasja o ključnim društvenim i gospodarskim problemima te njihovom rješavanju, a sve kako bi se ostvario željeni društveni i gospodarski razvoj Hrvatske, naglašavaju u Uredu predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskoga sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko u ponedjeljak je, naime, u razgovoru za Hrvatski radio zamjerio Grabar-Kitarović da nije naznačila što je cilj sastanka na Pantovčaku i što se njime želi postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo